EU:n nuoriso-ohjelmat: Exploring the Digital Dimension of Youth Workers' Competences

Seminaari Digitaalisuus Nuorisotyö Erasmus+ nuorisoalalle Youth in Action EU:n nuoriso-ohjelmat Euroopan solidaarisuusjoukot

Mitä digitaalisuus tarkoittaa nuorisotyössä?

Olet varmaan huomannut, että digitaaliset työmenetelmät, välineet ja alustat ovat tulleet osaksi työtäsi nuorten kanssa. Kaikki me suhtaudumme digitaalisuuteen eri tavoin, toisia se ahdistaa, toisille se sujahtaa työtapoihin enempää miettimättä. Suomalaisissa selvityksissä nuorisotyön kehitys nojaa digitaalisten menetelmien käyttöön ja nuorten parissa toimivilta vaaditaan digitaalisuuden käyttöä työssään.

Mitä taitoja järkevät digitaalisuuden tuominen nuorisotyöntekijän työhön vaatii? Oletko kiinnostunut pohtimaan omaa taitopakettiasi ja antamaan omat mielipiteesi muiden käyttöön?

Konferenssissa pohditaan nykytilaa ja tulevaisuutta

Tässä 2,5 päivän konferenssissa pääset tutustumaan toisiin digitaalisesta nuorisotyöstä kiinnostuneisiin nuorisotyöntekijöihiin ja keskustelemaan heidän kanssaan digitaalisen nuorisotyön nykytilanteesta.

Voit pohtia rooliasi digitaalisen nuorisotyön suhteen ja hahmotella kollegojen kanssa listaa niistä taidoista, joita nuorisotyöntekijä tarvitsee käyttääkseen digitaalisuutta hyväkseen omassa työssään. Tämän konferenssin jälkeen sinulla on parempi käsitys omasta suhteestasi digitaaliseen nuorisotyöhön ja olet auttanut nuorisotyöntekijän kompetenssimallin kehittämistä.

Kenelle konferenssi sopii?

Voit työskennellä millä tahansa tasolla nuorisotyön rakenteissa. Tämä konferenssi voi kiinnostaa niin nuorisotyön johtajaa tai suunnittelijaa kuin nuorten kanssa suoraan toimivia nuorisotyöntekijöitä ja -ohjaajia. Työsi voi liittyä nuorten neuvontaan, osallisuuteen tai saavuttamiseen, se voi myös olla näkökulmia yksilöohjauksesta ryhmien kanssa toimimiseen. Siinä voi olla kansainvälinen ulottuvuus tai se voi olla täysin paikallista, se voi tapahtua kunnallisessa rakenteessa tai järjestössä.

Voit toki olla pelihirmu, makervelho tai teknologianörtti, mutta sinun ei tarvitse olla sellainen. Voit olla myös asiasta hämmentynyt, sitä karttava tai kriittisesti suhtautuva. Kaikkien mielipiteitä tarvitaan. Suomesta halutaan lähettää 6-10 osallistujaa eri profiileilla.

Mitä osallistuminen maksaa?

Sinun ei tarvitse maksaa mitään matkastasi, sillä saat tuen joka kattaa matkat kotiovelta tapahtumapaikalle ja takaisin. Osallistumismaksua ei ole ja järjestäjä huolehtii majoituksesta ja ruokailujen järjestämisestä. Organisaatiosi voi laskuttaa koituneet kulut meiltä tapahtuman jälkeen.

Sinun täytyy sopia oman esimiehesi kanssa, kuinka työaikasi järjestellään ja miten päivärahasi maksetaan. Huolehdi myös, että sinulla on kattava matkavakuutus. Työnantajasi vakuutus käy, jos sellainen on.

Hae koulutukseen SALTOn sivuilla

Alla oleva linkki vie eurooppalaiseen koulutuskalenteriin. Voit luoda itsellesi sivuston käyttäjätunnuksen (MySALTO) ja täyttää sähköisen hakemuksen siellä.

Lisätietoja antaa 

Paavo Pyykkönen
Ohjelma-asiantuntija
Opetushallitus
paavo.pyykkonen(at)oph.fi
+358 29 533 8547

 

Tästä linkistä pääset sähköiseen hakulomakkeeseen

Aika ja paikka

25.–27.2.2020
Päivämäärät sisältävät saapumis- ja lähtöpäivät
Wien, Itävalta Map link

Ilmoittautumisaika

25.10.2019 – 27.11.2019 klo 23:59