EU:n nuoriso-ohjelmat: Human Rights Education and Nationalism

Seminaari Kulttuurinen moninaisuus Tasa-arvo ja osallisuus Nuorisotyö Erasmus+ nuorisoalalle Youth in Action EU:n nuoriso-ohjelmat Euroopan solidaarisuusjoukot

Nationalismi ja ihmisoikeuskasvatus

Nationalististisilla ja populistisilla aatteilla on usein vaikutusta asenteisiin sukupuolia ja vähemmistöjä kohtaan. Ihmisoikeuskasvatukseen perustuvalla toiminnalla sinäkin voit hälventää vääriä käsityksiä ja avata nuorten silmiä asioiden eri puolille. Osallistu verkkoseminaariin, jossa asiantuntijoiden keskustelu, työpajat ja yhteenvetokeskustelut voivat auttaa sinua kasvattamaan omia taitojasi yksisilmäisten ideologioiden taltuttamiseen nuorissa.

Verkkotapahtumassa tutustutaan nationalismin esiintyvyyteen osallistujamaissa paikallisella tasolla ja pohditaan, mitä asialle voi tehdä Euroopan laajuisesti. Tapahtumassa pyritään luomaan verkostoa eurooppalaisten ihmisoikeuskasvattajien välille.

Tapahtuma järjestetään Zoomissa torstaina 3.12.2020 klo 15:00-17:45.

Kenelle tapahtuma on tarkoitettu?

Ihmisoikeuskasvattajat, nuorisotyöntekijät ja muut nuorten parissa toimivat ovat tapahtuman kohderyhmää. Voit edustaa julkistahoa tai järjestöä ja voit olla ammattilainen tai vapaaehtoistoimija.

Sinua kiinnostaa sukupuolien tasa-arvo, seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeudet ja muiden kulttuurivähemmistöjen asema yhteiskunnassa. Tai haluat ymmärtää paremmin, kuinka populismi tai kansallismielisyys toimii ja vaikuttaa nuoriin.

Osallistuminen on maksutonta

Ilmoittaudu tapahtumaan alla olevan linkin kautta. Ilmoittautuminen vaaditaan etukäteen, vain ilmoittautuneet saavat linkin, jonka kautta tapahtumaan osallistutaan.

Ilmoittaudu viimeistään 30.11.2020

Lisätietoja antaa

Paavo Pyykkönen
paavo.pyykkonen(at)oph.fi
+358 29 533 8547

Tästä linkistä pääset ilmoittautumislomakkeeseen.

Aika ja paikka

2.12.2020 15.00–17.45
Vajaan kolmen tunnin verkkokonferenssi

Ilmoittautumisaika

18.11.2020 – 30.11.2020 klo 23:59