EU:n nuoriso-ohjelmat: Let's Talk About Mental Health

Nuorisotyö voi tukea nuorten mielenterveyttä

Tunnistat ehkä sen, että nykynuorilla on erilaisia vaikeuksia ja haasteita, jotka voivat vaikuttaa heidän henkiseen hyvinvointiinsa. Mutta tiedätkö sen, että jokainen voi myös vaikuttaa omaan hyvinvointiinsa yksinkertaisilla asioilla? Kasvattajana haluat varmasti tietää, miten tukea nuoria heidän hyvinvoinnissaan ja oppia, miten se on mahdollista oman työn kautta. Tässä koulutuksessa opit juuri näitä asioita.

Stigmasta hyvinvointiin

Sinusta saattaa olla vaikeaa ottaa tällaisia asioita esiin nuorten kanssa. Mitkä ovat oikeat sanat ja milloin asiat tulee ottaa esille? Mitä voin sanoa auttaakseni tai kuinka voin ylipäänsä puhua mielenterveyden asioista? Missä loppuu minun toimenkuvani, jos tulee vakavempia ongelmia? Miten voin kuitenkin hoitaa tilanteen niin, ettei asiasta tule nuorelle elämää vaikeuttava stigma?

Koulutuksessa opit myös ajattelemaan henkistä hyvinvointia ylläpidon, et ongelman kautta. Ymmärrät paremmin, kuinka oma tapamme puhua asiasta voi vahvistaa stigmaa, vaikka voisemme myös puheellamme tehdä asiasta jokapäiväisempää ja hyväksyttävämpää.

Tavoitteena on, että

  • saat lisää tietoa ja taitoa mielenterveyden käsittelemiseen työssäsi
  • opit, kuinka nuorten mielenterveyttä voi tukea elämänvalinnoilla
  • ymmärrät paremmin mielenterveyteen liittyviä konsepteja ja tulokulmia
  • ymmärrät paremmin, miten nuoruus voi vaikuttaa nuoren kykyyn pitää huolta mielensä hyvinvoinnista
  • opit toimimaan mielenterveyden haasteiden stigmaa vastaan
  • voit jakaa omia hyviä käytäntöjäsi muille osallistujille
  • ymmärrät, kuinka nuorten mielenterveyteen liittyviä asioita voi käsitellä Erasmus+ -ohjelman hankkeissa

Kenelle koulutus on tarkoitettu?

Jos toimit suoraan nuorten parissa nuoriso-ohjaajana, nuorisotyöntekijänä, projektinvetäjänä, etsivänä nuorisotyöntekijänä, ryhmänvetäjänä ja niin edelleen, olet mahdollinen hakija. On positiivista, jos työskentelet mielenterveysasioiden kanssa tai haluat oppia niistä lisää. Olet täysi-ikäinen ja toimit nuorisotyössä.

Osallistuminen on maksutonta

Sinun ei tarvitse maksaa osallistumisesta mitään. Sinulta ei peritä osallistumismaksua, majoitus ja ruokailut hoidetaan sinun puolestasi. Kaikki matkoihin liittyvät kulut korvataan sinulle jälkeenpäin.

Sinun täytyy sopia osallistumisesta oman organisaatiosi kanssa sen omien käytäntöjen mukaan. Sinulla täytyy myös olla matkavakuutus, mutta työnantajasi vakuutus on usein riittävä.

Hae koulutukseen SALTOn sivuilla

Klikkaa itsesi SALTOn eurooppalaiseen koulutuskalenteriin alla olevan linkin kautta. Englanninkielisen ilmoituksen kautta pääset sähköiseen hakulomakkeeseen. Luo itsellesi sivuston käyttäjätunnus (MySALTO), ellei sinulla jo ole sellaista.

Lisätietoja antaa

Paavo Pyykkönen
paavo.pyykkonen(at)oph.fi
+358 29 533 8547

Tästä linkistä pääset sähköiseen hakulomakkeeseen

Aika ja paikka

11. – 14.5.2020
Päivämäärät sisältävät saapumis- ja lähtöpäivät
Tønsberg, Norja Map link

Ilmoittautumisaika

27.2.2020 – 19.3.2020 klo 23:59