EU:n nuoriso-ohjelmat: Nordic Thematic Seminar - Involvement

Seminaari Nuorisotyö Erasmus+ nuorisoalalle Youth in Action EU:n nuoriso-ohjelmat Euroopan solidaarisuusjoukot

Pohjoismainen seminaari nuorten osallisuudesta

Kiinnostaako sinua ymmärtää paremmin nuorten osallisuutta? Voit olla kiinnostunut nuorten demokraattisesta osallistumisesta, nuorten osallisuudesta omassa nuorisotyössäsi tai siitä, kuinka nuoret voivat osallistua vahvasti  toimintaan EU:n nuoriso-ohjelmien hankkeissa. Jos nämä aiheet kiinnostavat sinua, Nordic Thematic Seminar - Involvement sopii sinulle hyvin.

Osallisuus on tärkeää Euroopassa

Osallisuus on laaja ja monitasoinen käsite. Se on yksi EU:n nuoriso-ohjelmien painopisteissä ja sitä tulisi kunnioittaa kaikissa eurooppalaisissa hankkeissa. Toisaalta, se on tärkeä arvo nuorisotyössä yleensä ja usein pohditaan, kuinka nuorten osallisuutta saataisiin kohotettua eri nuorisotyön osa-alueilla.

Seminaarin aikana pääset katsomaan osallisuutta eri näkövinkkeleistä ja pohtimaan sitä eri tasoilla. Saat pohjustuksen yleiskatsauksista nuorten osallisuuteen Pohjoismaissa ja Euroopan nuorisostrategian linjauksissa, mutta toisaalta näet esimerkkejä osallisuuden tukemisesta paikallisessa toiminnassa, organisaatioiden arjessa ja eurooppalaisten hankkeiden toteutuksessa. Seminaari keskittyy pohtimaan miten nuoria pitäisi osallistaa, miksi se on olennaista ja ketkä tarvitsevat osallistamisen tukea eniten.

Seminaari käynnissä oleville hankkeille

Seminaari on osa EU-ohjelmien pakollista toimintaa ja se on tarkoitettu käynnissä olevien hankkeiden edustajille. Euroopan solidaarisuusjoukkojen ja Erasmus+ -ohjelmista myönnettyjen hankkeiden tulee olla käynnissä seminaarin tapahtuma-aikaan helmikuussa 2020, toisin sanoen niiden hankekauden täytyy olla voimassa. Voit tarkastaa oman hankkeesi hankekauden keston hankesopimuksestasi.

Jos hankkeessasi toiminta-aika on lyhyt, kuten esimerkiksi nuorisovaihdoissa, nuorisotyöntekijöiden liikkuvuushankkeissa sekä nuorten ja päättäjien välisen vuoropuheluhankkeissa, itse toiminnan ei tarvitse olla käynnissä. Vaihto on voinut jo tapahtua tai se tapahtuu vasta tulevaisuudessa.

Sinun tulisi olla hankkeen toteutuksen kannalta järkevässä roolissa osallistuaksesi tähän seminaariin. Olet hankkeesta riippuen ryhmän vetäjä, koordinaattori, järjestäjä, suunnittelija, mentori tai laillinen edustaja. Olet organisaation edustaja, et hankkeen osallistuja.

Osallistuminen on maksutonta

Sinun ei tarvitse maksaa osallistumisesta mitään. Sinulta ei peritä osallistumismaksua, majoitus ja ruokailut hoidetaan sinun puolestasi ja kaikki matkoihin liittyvät kulut korvataan sinulle jälkeenpäin.

Sinun täytyy sopia osallistumisesta oman organisaatiosi kanssa sen omien käytäntöjen mukaan. Sinulla täytyy myös olla matkavakuutus, mutta työnantajasi vakuutus on usein riittävä.

Hae koulutukseen SALTOn sivuilla

Alla oleva linkki vie eurooppalaiseen koulutuskalenteriin. Voit luoda itsellesi sivuston käyttäjätunnuksen (MySALTO) ja täyttää sähköisen hakemuksen siellä.

Lisätietoja antaa

Paavo Pyykkönen
Ohjelma-asiantuntija
Opetushallitus
paavo.pyykkonen(at)oph.fi
+358 29 533 8547

 

 

Tästä linkistä pääset sähköiseen hakulomakkeeseen

Aika ja paikka

23.–26.2.2020
Päivämäärät sisältävät saapumis- ja lähtöpäivät
Keflavik, Islanti Map link

Ilmoittautumisaika

14.10.2019 – 30.11.2019 klo 23:59