EU:n nuoriso-ohjelmat: SALTO Youth Participation Forum

Seminaari Kansainvälistyminen Nuorisotyö Erasmus+ nuorisoalalle Youth in Action EU:n nuoriso-ohjelmat Euroopan solidaarisuusjoukot

Osallisuusstrategian kautta parempaa nuorten osallistumista

Youth Participation Forumissa pääset tutustumaan Euroopan nuorisostrategian ja sen toteuttamista tukevan Youth Participation Strategyn sisältöihin ja pohtimaan niiden strategista jalkauttamista omassa työssäsi. Eurooppalaiset strategiat vaikuttavat kaikkialla suomalaisen nuorisotyön alla. Euroopan ja Suomen strategiat ovat hyvin linjassa aina nuorisolain pykälistä VaNuPoon saakka. Toisaalta eurooppalaisien strategioiden kautta voit paremmin nähdä, missä suhteessa Suomen toiminta on muuhun eurooppaan nähden. Oivallat myös uusia tapoja mahdollistaa nuorten osallistumista.

Strategisesti, mutta käytännöllisesti

Youth Participation Strategy on viimeistelyä vaille valmis paperi, joka auttaa hahmottamaan nuorten osallistumisen eri tasoja, malleja ja tarpeita. Se ottaa myös huomioon muuttuvan maailman ja vastaa sen luomiin kysymyksiin. Sinä nuorisotyöntekijänä pääset katsomaan osallisuutta ensin laajasti ja sitten oman työsi kautta. Kuulet eri näkökulmia osallisuudesta ja laajennat näkemystäsi oman työn sisällöstä. Oivallat uusia osallisuuden paikkoja ja osaat tukea nuoria heidän osallistumisessaan eri tilanteissa.

Ymmärrät myös paremmin, kuinka Euroopan unionin nuoriso-ohjelmat Erasmus+ ja Euroopan solidaarisuusjoukot voivat auttaa teitä parantamaan nuorten osallistumista erilaisen hanketoiminnan kautta.

Kenelle konferenssi on tarkoitettu?

Jos työskentelet nuorisotyössä osallisuuden alueella, konferenssi sopii sinulle. Voit olla suuria linjoja pohtiva nuorisotoimen tai järjestön päällikkö tai projekteissa asiaa kehittävä suunnittelija. Voit olla nuorisovaltuustoa vetävä nuorisotyöntekijä tai digiosallisuutta pohtiva ohjaaja. Jos osallisuus, nuorten osallistuminen tai sen tukeminen ja parantaminen on jollakin tavoin tontillasi, tämän konferenssin kautta voit tuulettaa ajatuksiasi ja inspiroitua uusista ideoista. Monenlaiset taustat auttavat tuomaan keskusteluun uusia hedelmällisiä näkökulmia.

Osallistuminen on maksutonta

Sinun ei tarvitse maksaa osallistumisesta mitään. Sinulta ei peritä osallistumismaksua, majoitus ja ruokailut hoidetaan sinun puolestasi ja kaikki matkoihin liittyvät kulut korvataan sinulle jälkeenpäin.

Sinun täytyy sopia osallistumisesta oman organisaatiosi kanssa sen omien käytäntöjen mukaan. Sinulla täytyy myös olla matkavakuutus, mutta työnantajasi vakuutus on usein riittävä.

Hae koulutukseen SALTOn sivuilla

Alla oleva linkki vie eurooppalaiseen koulutuskalenteriin. Voit luoda itsellesi sivuston käyttäjätunnuksen (MySALTO) ja täyttää sähköisen hakemuksen siellä.

Lisätietoja antaa

Paavo Pyykkönen
Ohjelma-asiantuntija
paavo.pyykkonen(at)oph.fi
+358 29 533 8547

Tästä linkistä pääset sähköiseen hakulomakkeeseen

Aika ja paikka

4.–6.5.2020
Päivämäärät sisältävät saapumis- ja lähtöpäivät
Kultuurikatel, Tallinna, Viro
Põhja puiestee 27a, 10415 Tallinna, Viro
Map link

Ilmoittautumisaika

4.2.2020 – 28.2.2020 klo 23:59