EU:n nuoriso-ohjelmat: The Sustainability Academy - 5Rs in Youth Work

Koulutus Ilmasto Nuorisotyö Kansalaistoiminta Erasmus+ nuorisoalalle Youth in Action EU:n nuoriso-ohjelmat Euroopan solidaarisuusjoukot

Kestävän kehityksen opit nuorisotyöhön

Tämän verkkokoulutuksen kautta opit, kuinka kestävän kehityksen, kiertotalouden ja sosiaalisen yrittäjyyden menetelmiä ja filosofiaa voi soveltaa nuorisotyössä. Muotoiluajattelun kautta voit katsoa oman organisaatiosi, paikkakuntasi ja nuoriesi luomaa tilannetta ja rakentaa yhdessä pitkäkestoista toimintamallia, jolla kestävä kehitys saadaan osaksi toimintaa. Pääset myös pohtimaan, kuinka ajattelua voidaan levittää nuorten lisäksi muihin ikäluokkiin.

Koulutuksen avulla

  • ymmärrät, millaista nuorten ilmastoajattelu on (5R: reuse, reduce, recycle, rethink, refuse)
  • opit muuttamaan oman organisaation toimintaa 5R-periaatteen mukaisesti
  • näet nuorisotoiminnassa käytössä olevia toimintatapoja Luxembourgista ja muualta Euroopasta
  • suunnittelet sovellettavia toimintamalleja
  • opit muotoiluajatteluun perustuvan toimintatavan

Sessioita neljän viikon ajan

Varaa koulutusta varten aikaa noin 50 tuntia neljän viikon ajalle. Osaan koulutuksesta osallistut yhteisissä sessioissa, mutta sinun täytyy varata aikaa myös omaan työskentelyyn, pienryhmätyöskentelyyn sekä sosiaaliseen verkkotoimintaan, jossa kokeillaan erilaisia toimintatapoja, kuten zero-waste cooking, jooga tai verkkokonsertit.

Koulutusta fasilitoi kolme muotoiluajattelun osaajaa ja kolme kestävän kehityksen ammattilaista. Koulutust tapahtuu Zoom-alustalla.

Kenelle koulutus on tarkoitettu?

Työskentelet nuorisotilalla, nuorisotalolla, nuorisojärjestössä, työpajalla tai vastaavassa paikassa, jossa nuoret kokoontuvat ja käyttävät organisaatiosi palveluja. Olet täysi-ikäinen ja sinulla on mahdollista käyttää koulutuksen oppeja oman organisaation toiminnan kehittämiseen.

Kuinka haen koulutukseen?

Käytä hakemiseen tämän tekstin alla olevaa linkkiä. Se vie SALTOn koulutuskalenteriin. Napauta Apply Now! -nappulaa ja täytä tietosi lomakkeelle. Lähetä lomake lopuksi.

Koulutus on maksuton.

Lisätietoja

Paavo Pyykkönen, etunimi.sukunimi(at)oph.fi, +358 29 533 8547

Tästä linkistä pääset sähköiseen hakulomakkeeseen

Aika ja paikka

14.9.–9.10.2020
50 tuntia verkkotyöskentelyä neljän viikon ajan

Ilmoittautumisaika

10.6.2020 – 20.7.2020 klo 23:59