EU:n nuoriso-ohjelmat: Value Fair 2020

Seminaari Kansainvälistyminen Nuorisotyö Erasmus+ nuorisoalalle Youth in Action EU:n nuoriso-ohjelmat Euroopan solidaarisuusjoukot

Humaanit arvot nuorisotyössä

Millaisilla arvoilla sinä toteutat nuorisotyötä? Tuleeko arvoja koskaan pohdittua tarkkaan tai tuleeko niistä keskusteltua työporukan kesken? Arvopohja vaikuttaa kaikkeen toimintaan, mitä nuorten kanssa toteutetaan ja se on merkityksellinen kaikkien kasvatuksellisissa tehtävissä toimiville. Epäluottamus, syrjintä ja poissulkeminen tekevät yhteiskunnan yhdessä elämisestä hankalaa. Miten me voimme muuttaa asiaa nuorisotyön kautta?

Konferenssi toteutetaan Ateenassa, Kreikassa 1.-5.4.2020

Arvokeskusteluja, ei menetelmämarkkinoita

Value Fair -arvomarkkinat antavat osallistujille mahdollisuuden keskustella, jakaa ja väitellä niistä nuorisotyön perusarvoista, joihin työmme pohjautuu. Jos sinua kiinnostaa keskustella ja oppia lisää nuorten osallistumisesta, kestävästä toiminnasta, empatiasta, muita heikommassa asemassa olevien nuorten mukaan ottamisesta ja yhdenvertaisuudesta, kannattaa hakea mukaan.

Tämän konferenssin aikana ei opetella toimintamenetelmiä tai suunnitella harjoituksia nuorten parissa toimimiseen. Sinun on hyvä olla motivoitunut pohtimaan miksi ja mitä varten nämä arvot ovat tärkeitä omassa työssäsi sekä pohtimaan, siirtämään ja muuttamaan arvojasi. Tavoitteena on

  • tutkia, miten nämä arvot ymmärretään
  • pohtia, missä asemassa nämä arvot ovat omassa työssä ja arjessa
  • pohtia, miten näitä arvoja voi tuoda esille nuorten parissa toimiessa
  • ymmärtää paremmin, miten nonformaali oppiminen voi tukea arvojen näkyvyyttä omassa toiminnassa
  • ratkaista näihin arvoihin liittyviä haasteita nuorisotyössä
  • pohtia, miten parantaa näiden arvojen vaikutusta omassa työssä, organisaatiossa tai paikkakunnalla
  • ideoida hankkeita, joiden avulla voidaan korostaa näiden arvojen toteutumista omassa nuorisotoiminnassa

Toteutuspaikkana ristiriitainen Ateena

Konferenssin aikana pääset kokemaan Ateenan paikallista todellisuutta. Ateenassa korostuvat monet vastakkaisuudet, kuten köyhyys ja rikkaus, menneisyys ja tulevaisuus, historia ja unelmat tai turismi ja maahanmuuttajuus. Ohjelmassa pääset tutustumaan käsiteltäviin arvoihin myös ateenalaisen paikallistodellisuuden kautta.

Kenelle konferenssi sopii?

Jos aikuinen nuorisotyössä täysipäiväisesti tai säännöllisesti työskentelevä henkilö, voit olla hyvä hakija. Voit työskennellä kunnan nuorisotyössä, seurakunnassa tai yhdistyksessä. Voit työskennellä suoraan nuorten kanssa päivittäisesti ryhmien tasolla tai nuorisotalolla tai kenties pohdit esimiehenä, miten näitä arvoja tulisi tuoda mukaan työn strategioihin tai käytänteisiin. Tärkeää on, että koet nämä arvot ovat tärkeiksi työsi kannalta ja haluat, että ne korostuvat työssänne.

Osallistuminen on maksutonta

Sinun ei tarvitse maksaa osallistumisesta mitään. Sinulta ei peritä osallistumismaksua, majoitus ja ruokailut hoidetaan sinun puolestasi ja kaikki matkoihin liittyvät kulut korvataan sinulle jälkeenpäin.

Sinun täytyy sopia osallistumisesta oman organisaatiosi kanssa sen omien käytäntöjen mukaan. Sinulla täytyy myös olla matkavakuutus, mutta työnantajasi vakuutus on usein riittävä.

Hae koulutukseen SALTOn sivuilla

Alla oleva linkki vie eurooppalaiseen koulutuskalenteriin. Voit luoda itsellesi sivuston käyttäjätunnuksen (MySALTO) ja täyttää sähköisen hakemuksen siellä.

Lisätietoja antaa

Paavo Pyykkönen
Ohjelma-asiantuntija
paavo.pyykkonen(at)oph.fi
+358 29 533 8547

Tästä linkistä pääset sähköiseen hakulomakkeeseen

Aika ja paikka

1.–5.4.2020
Päivämäärät sisältävät saapumis- ja lähtöpäivät
Ateena, Kreikka Map link

Ilmoittautumisaika

26.11.2019 – 31.1.2020 klo 23:59