Euroopan solidaarisuusjoukot: Mobility Taster for Inclusion Organisations - Focus on Volunteering

Koulutus Kansainvälistyminen Nuorisotyö Kansalaistoiminta Euroopan solidaarisuusjoukot

Kaikenlaiset nuoret voivat osallistua kansainväliseen vapaaehtoispalveluun

Työskenteletkö nuorten kanssa, jotka tarvitsevat enemmän tukea? Oletko tullut ajatelleeksi, että myös heillä on mahdollisuus osallistua Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaahtoispalveluhankkeisiin ja saada voimaannuttava kokemus ulkomailla? Jos sinua kiinnostaa kuulla, miten tämä on mahdollista, sinun kannattaa osallistua Mobility Taster -koulutukseen. Kolmen työpäivän aikana saat hyvän kuvan siitä, millaisia vapaaehtoispalveluhankkeet ovat ja kuinka ne voivat palvella myös hankalassa elämäntilanteessa olevia nuoria.

Haasteita on monenlaisia

Organisaatiosi voi työskennellä monenlaisten nuorten kanssa, mutta tunnistat varmaan, että toisilla nuorilla on enemmän haasteita kuin toisilla. Työpajoilla voi korostua vähävaraisuus, opintojen keskeytyminen tai sosiaaliset ongelmat. Toisessa organisaatiossa vammaiset nuoret kokevat enemmän haasteita osallistumiseen yhteiskunnassa. Pakolaistaustaiset tai eri vähemmistöjä edustavat nuoret kokevat mahdollisuutensa kapeammiksi kuin muut. Tai ehkä vankilasta vapauduttua nuori kaipaisi elämäänsä erilaisen kokemuksen. Nuoret todella erilaisista taustoista ovat lähteneet vapaaehtoisiksi ulkomaille lyhyisiin tai pitkiin vapaaehtoispalveluhankkeisiin. Haluaisitko antaa saman mahdollisuuden omille nuorillesi?

Kenelle koulutus on tarkoitettu?

Oletko Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoispalvelun suhteen täysin uusi tulokas, eikä sinulla ole aikaisempaa kokemusta? Toimitko työssäsi muita heikommassa asemassa olevien nuorten parissa? Haluatko ymmärtää paremmin, mitä vapaaehtoispalvelu Euroopan solidaarisuusjoukoissa tarkoiittaa? Jos vastasit kyllä, olet sopiva osallistuja koulutukseen. Rooliltasi voit olla nuorisotyöntekijä, sosiaalityöntekijä tai joku muu organisaatiossa järkevässä roolissa työskentelevä henkilö.

Osallistuminen on maksutonta

Sinun ei tarvitse maksaa osallistumisesta mitään. Sinulta ei peritä osallistumismaksua, majoitus ja ruokailut hoidetaan sinun puolestasi ja kaikki matkoihin liittyvät kulut korvataan sinulle jälkeenpäin.

Sinun täytyy sopia osallistumisesta oman organisaatiosi kanssa sen omien käytäntöjen mukaan. Sinulla täytyy myös olla matkavakuutus, mutta työnantajasi vakuutus on usein riittävä.

Hae koulutukseen SALTOn sivuilla

Alla oleva linkki vie eurooppalaiseen koulutuskalenteriin. Voit luoda itsellesi sivuston käyttäjätunnuksen (MySALTO) ja täyttää sähköisen hakemuksen siellä.

Lisätietoja antaa 

Annina Kurki
Ohjelma-asiantuntija
Opetushallitus
annina.kurki@oph.fi
+358 29 533 1719

Tästä linkistä pääset sähköiseen hakulomakkeeseen

Aika ja paikka

9.–13.3.2020
Päivämäärät sisältävät saapumis- ja lähtöpäivät
Wien, Itävalta Map link

Ilmoittautumisaika

11.12.2019 – 31.1.2020 klo 23:59