LOPS 21 – Tukea ja ohjausta lukio-opiskeluun -webinaari: Antirasismi ohjauksessa

Tutkimuksissa nousee toistuvasti esiin rodullistettujen Suomessa asuvien syrjintäkokemukset koulussa ja työelämässä. Tässä webinaarissa sekä yhteiskunnallista tilannetta että opinto-ohjauksen arkea aiheen näkökulmasta valottavat opetusneuvos Minna Polvinen opetus- ja kulttuuriministeriöstä, kouluttaja ja oikeusministeriön hankepäällikkö Michaela Moua sekä yliopistolehtori, yhteiskuntatieteiden tohtori Anne-Mari Souto. 

Webinaarin osallistumalla saat entistä paremman käsityksen siitä, miten rakenteellinen rasismi Suomessa näkyy, miten se tulee näkyväksi käytännön ohjaustyössä ja miten rasistisia rakenteita ja toimintatapoja voi lähteä purkamaan. Webinaari on suunnattu ensisijaisesti opinto-ohjaajille kaikilla kouluasteilla. Erityisesti suosittelemme sitä paikallisia lukion opetussuunnitelmia työstäville. Mukaan ovat tervetulleita myös muut ohjaustyötä tekevät, esimerkiksi aineenopettajat sekä Ohjaamoiden ja TE-palvelujen henkilökunta.

Webinaarin järjestävät yhteistyössä Opetushallitus ja Ohjausosuuskunta Ote. Webinaariin osallistuminen on maksutonta. Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja riia.palmqvist [at] oph.fi (riia[dot]palmqvist[at]oph[dot]fi)

Muista myös Opetushallituksen järjestämät Ohjauksen päivät 23.-24.11.2020!

 

Aika ja paikka

6.11.2020 12.00 – 13.30