UUSI AIKA: Erasmus+ nuorisoalalle: Democracy Reloading Launching Conference

Koulutus Kansainvälistyminen Erasmus+ nuorisoalalle Youth in Action EU:n nuoriso-ohjelmat

Democracy Reloading -konferenssin keskeisenä sisältönä ovat kuntien roolit ja mahdollisuudet kehittää paikallisdemokratiaa ottamalla nuoret mukaan päätöksentekoon. Tilaisuudessa julkistetaan aiheeseen liityvä toolkit-opas, joka tukee kuntia kehittämään taitojaan nuorten osallistamisessa päätöksentekoprosesseihin.

Democracy Reloading on Erasmus+ nuorisoalan usean kansllisen toimiston yhteinen hanke. Siinä lähtökohtana ovat demokratian, ihmisoikeuksien, yhdenvertaisuuden ja lainmukaisuuden arvot ja periatteet.

Verkossa julkaistava toolkit rakentuu 24 taitoalueeseen, joita tarvitaan kunnallisen tai paikallishallinnon onnistuneeseen työhön nuorten osallistamiseksi.

Mikä on konferenssin sisältö?

  • Democracy Reloading Online Toolkit: julkistus ja esittely
  • esitellään hankkeen aiemmissa vaiheissa (2015-2020) tehtyjä toimia ja mitä niistä on opittu
  • tunnistaa ja edistää toolkitin käyttöä
  • tukea kunnallisen tason työtä nuorten osallisamisessa demokraattiseen päätöksenteekoon sekä edistää paikallisdemokratian toteutumista.

Konferenssi järjestetään Portimãossa, Portugalissa.

Kenelle seminaari on tarkoitettu?

Osallistujien valinnassa painotetaan muun muassa seuraavaa:

  • Ensisijainen valinta: Paikallistasolla nuorisoasioiden parissa toimivat virkamiehet 
  • Toissijainen valinta: Nuorten osallisuuden ja demokratiakasvatuksen parissa työskentelevät nuorisotyöntekijät, jotka tukevat nuorten osallistumista kunnalliseen päätöksentekeoon
  • Kolmanneksi valittavat: Kouluttajat, jotka ovat koneita nuorten osallistamisessa päätökentekoon.

Mitä osallistuminen maksaa?

Sinulta ei peritä osallistumismaksua ja matkakulusi korvataan kotiovelta tapahtumapaikalle ja takaisin täysimittaisesti. Järjestävä maa huolehtii majoituksen järjestämisestä, ruokailuista sekä koulutusmateriaalieista, joten sinulle ei tule niistä mitään kuluja.

Sovi kuitenkin osallistumisesta oman esimiehesi kautta ja huolehdi, että työpaikka maksaa päivärahasi ja hoitaa vakuutuksesi.

Kuinka voin hakea seminaariin?

Hae koulutukseen alla olevan linkin kautta. Pääset englanninkieliseen ilmoitukseen SALTOn European Training Calendarissa. Hakemukseen pääset ilmoituksen Apply Now! -linkin kautta.

SALTOn sivuilla voidaan kehoittaa sinua varmistamaan meiltä, lähetämmekö osallistujia tähän koulutukseen. Sinun ei kuitenkaan tarvitse tehdä sitä, koska tämä ilmoituksen kautta ilmoitamme, että suomalaiset voivat hakea osallistujiksi tähän koulutukseen.

Lisätiedot

Konferenssin kuvaus ja hakulomake SALTOn sivulla

Aarne Toivonen

Tästä linkistä pääset sähköiseen hakulomakkeeseen

Aika ja paikka

3.–6.11.2020
Portimão, Portugali Map link

Ilmoittautumisaika

10.2.2020 – 30.6.2020 klo 23:59