Erasmus+ nuorisoalalle: Eye Liner -koulutus nuorisovaihdoista

Koulutus Kansainvälistyminen Nuorisotyö Erasmus+ Erasmus+ nuorisoalalle Youth in Action

Koulutus nuorille ja heidän aikuisilleen

Olet ehkä kuullut Eye Opener -koulutuksesta, johon voit lähteä nuorten kanssa. Eye Liner -koulutus on sama, mutta se toteutetaan verkossa. Sinä nuorisotyöntekijänä sekä ryhmäsi kaksi nuorta pääsette yhdessä tapaamaan muiden maiden edustajia ja suunnittelemaan nuorisovaihtoja alusta pitäen, verkon välityksellä.

Koulutus antaa teille hyvän mahdollisuuden aloittaa nuorisovaihdon suunnittelu niin, että nuorten osallisuus on mahdollisimman suuri. Sillä tavalla nuoret myös saavat enemmän kokemuksia ja oivaltavat enemmän asioita, kuin pelkästään seuraamalla aikuisten suunnittelemaa toimintaa.

Ensikertalaisten silmiä avaava kokemus

Tähän koulutukseen voi osallistua, vaikka ei tiedä nuorisovaihdoista mitään, se on nimenomaan suunniteltu niille, joilla ei ole asiasta aikaisempaa kokemusta.

Koulutuksessa sekä nuoret että aikuiset työskentelevät välillä yhdessä kansainvälisessä ryhmässä, välillä taas voitte hoitaa asioita omalla äidinkielellä maaryhmässä. Välillä nuoret tekevät omia harjoituksiaan, kun aikuiset katsovat samaa asiaa heidän näkökulmastaan ja välillä taas rooleja vaihdetaan.

Koulutus turvallisesti verkossa

Koulutus järjestetään verkossa. 5.-14.2.2021 välisenä aikana verkkotyöpajoja on seitsemänä päivänä:

  • 5.2. perjantaina tervetuliaissessio illalla
  • 6.2. lauantaina aamu- ja iltapäiväsessiot
  • 7.2. sunnuntaina iltapäiväsessio
  • 10.2. keskiviikkona iltasessio
  • 12.2. perjantaina iltasessio
  • 13.2. lauantaina aamu- ja iltapäiväsessiot
  • 14.2. sunnuntaina iltapäiväsessio

Millaiset tiimit voivat osallistua koulutukseen?

Tiimissä on yksi aikuinen sekä 1-2 nuorta. Heidän roolinsa ovat erilaiset: aikuinen on nuorisotyöntekijä, jonka tehtävänä on tukea omia nuoriaan, nuoret ovat taas osallistujia, joilla on oikeus saada tukea aikuiselta sekä koulutuksen aikana että tulevan hankkeenn suunnittelussa.

Nuoret voivat olla iältään 13-18-vuotiaita, viisitoistavuotiaat pärjäävät tässä koulutuksessa hyvin kokeneiden kouluttajien käsittelyssä.

Koulutuksen käyttökieli on englanti ja oma englanti notkistuu kyllä käyttökieleksi viikon aikana.

Osallistuminen on maksutonta

Koulutukseen osallistuminen ei maksa mitään, mutta ilmoittautumalla sitoudutte osallistumaan kaikkiin verkkotyöpajoihin, joita koulutukseen kuuluu.

Hae koulutukseen SALTOn sivuilla

Klikkaa itsesi SALTOn eurooppalaiseen koulutuskalenteriin alla olevan linkin kautta. Englanninkielisen ilmoituksen kautta pääset sähköiseen hakulomakkeeseen. Luo itsellesi sivuston käyttäjätunnuksen (MySALTO), ellei sinulla jo ole sellaista.

Lisätietoja antaa

Paavo Pyykkönen
paavo.pyykkonen(at)oph.fi
+358 29 533 8547

Tästä linkistä pääset sähköiseen hakulomakkeeseen

Aika ja paikka

5.–14.2.2021
Päivämäärien sisällä järjestetään verkkokoulutustapaamisia 7 päivänä.

Ilmoittautumisaika

2.12.2020 – 8.1.2021 klo 23:59