Erasmus+ nuorisoalalle: Mobility Taster for Inclusion Organisations

Koulutus Kansainvälistyminen Tasa-arvo ja osallisuus Nuorisotyö Erasmus+ Erasmus+ nuorisoalalle Youth in Action EU:n nuoriso-ohjelmat Euroopan solidaarisuusjoukot

Kansainvälinen nuorisotoiminta on kaikkien nuorten mahdollisuus

Jos työskentelet enemmän tukea tarvitsevan kohderyhmän kanssa, sinulle saattaa herätä kysymys, miten kansainväliset hankkeet voivat olla nuorillesi mahdollisia. Näet ehkä haasteita ja vaikeuksia, etkä tiedä, kuinka ne voitaisiin ratkaista. Kaikilla nuorilla on kuitenkin mahdollisuus osallistua EU:n nuoriso-ohjelmien toimintaan.

Kokemus ja tutkimukset osoittavat, että kansainväliset hankkeet voivat toimia osana nuorten voimaantumista ja kasvutarinaa. Hyödyt ovat suurimmat niille nuorille, joilla ei ole aikaisempaa kokemusta kansainvälisyydestä. Pelkkä ymmärrys siitä että pystyy osallistumaan kansainvälisyyteen, vaikka on sitä aiemmin pitänyt mahdottomana, avaa nuorten silmät omien kykyjensä suhteen.

Eurooppalaisiin hankkeisiin osallistuu jatkuvasti nuoria hyvin erilaisista taustoista ja erillaisista haastavista tilanteista. Osallistumalla Mobility Taster -koulutukseen saat konkreettisia esimerkkejä siitä, miten hankkeita on toteutettu muita heikommassa asemassa olevien nuorten kanssa ja ymmärrät, kuinka ne ovat mahdollisia myös sinun nuorillesi. Voit myös löytää kiinnostavia kumppaniehdokkaita.

Verkkokoulutuksessa sessioita ja itsenäistä työtä

Verkkokoulutuksessa osallistut viiteen lyhyeen yhteiseen sessioon ja niiden välissä suoritat omalla ajallasi koulutukseen liittyviä tehtäviä. Koulutus toteutetaan rauhallisessa tahdissa noin kuukauden aikana (23.4.-21.5.2021). Sessiot järjestetään perjantaisin klo 16-18, muut työskentelyaikasi voit valita joustavasti.

Kenelle koulutus on tarkoitettu?

Sinun ei tarvitse tietää kansainvälisestä nuorisotoiminnasta tai EU:n nuoriso-ohjelmista mitään, vasta-alkajana olet nimeomaisesti etsimämme osallistuja. Ammatillisesti sinun täytyy kuitenkin työskennellä suoraan muita heikommassa asemassa olevien nuorten parissa ja olet täysi-ikäinen palkattu tai vapaaehtoinen työntekijä organisaatiossasi.

Voit edustaa esimerkiksi vammais- tai potilajärjestöä, kansalaisjärjestöä, joka työskentelee pakolaisten tai maahanmuuttajien kanssa, LGBTIQ-järjestöä tai vaikka vankilasta vapautuneiden nuorten kanssa työskentelevää tahoa. Voit edustaa kansallisia kulttuuri- ja kielivähemmistöjä, kuten romaneja, saamelaisia tai maahan muuttanutta vähemmistöä, kuten venäläiset tai somalit.

Toisaalta voit olla etsivä nuorisotyöntekijä tai työskennellä työpajalla. Voit myös olla työssä hankkeessa, jonka toiminta kohdistuu erityiseen ryhmään, kuten kehitysvammaiset, työttömät nuoret, päihderiippuvaiset tai mielen hyvinvoinnin haasteiden kanssa painivat nuoret. Tiedät itse parhaiten, jos oma kohderyhmäsi tarvitsee enemmän tukea kuin vertaisryhmän nuoret.

Koulutus on maksuton

Verkkokoulutukseen osallistuminen on maksutonta. Kannattaa silti sopia osallistumisesta ja omatoimitehtävien hoitamisesta esihenkilön kanssa.

Hae koulutukseen nyt!

Voit hakea koulutukseen täyttämällä sähköisen hakulomakkeen SALTOn tapahtumakalenterissa. Ilmoituksen lopussa oleva linkki vie suoraan englanninkieliseen hakukuulutukseen, jossa hakemukseen pääsee Apply Now! -painikkeella.

Jos et ole hakenut koulutuksiin SALTOn kautta aikaisemmin, sinun täytyy kirjautua käyttäjäksi hankkimalla MySALTO-tunnukset. Verkkosivu neuvoo sinua rekisteröitymisessä ja kirjautumisessa.

Lisätietoja antaa 

Paavo Pyykkönen
Ohjelma-asiantuntija
Opetushallitus
paavo.pyykkonen(at)oph.fi
+358 29 533 8547

Tästä linkistä pääset sähköiseen hakulomakkeeseen

Aika ja paikka

23.4.–21.5.2021
5 lyhyttä verkkosessiota ja harjoitustöitä omalla ajalla.

Ilmoittautumisaika

29.10.2020 – 28.3.2021 klo 23:59