Erasmus+ nuorisoalalle: The Powder of Non Formal Education (online)

Koulutus Kansainvälistyminen Nuorisotyö Erasmus+ Erasmus+ nuorisoalalle Youth in Action EU:n nuoriso-ohjelmat Euroopan solidaarisuusjoukot

Miten nuorten oppimiskokemuksia voi vahvistaa?

Termi nonformaali oppiminen on kantautunut varmaan sinunkin korviisi. Nimike saattaa kuulostaa hankalalta ja usein vielä tuntuu, että se viittaa vain eurooppalaisiin hankkeisiin tai puheeseen, jossa täytyy kuulostaa hienommalta kuin on.

Tämä ei tietenkään ole totta. Nuorisotyössä on paljon pedagogisia elementtejä ja nuoret oppivat paljon erilaisia taitoja ja asenteita nuorisotoiminnan kautta. Nykyään koululaitoskin on kiinnostunut osallistavista, kokemuksellisista ja aihelähtöisistä oppimistavoista. Nuorten parissa toimivana ihmisensä sinäkin olet varmasti kiinnostunut siitä, miten haluttuja oppimiskokemuksia saadaan aikaan ja miten nuorten positiiviseen kehittymiseen voidaan vaikuttaa. Tämä koulutus antaa sinulle syvän ja henkilökohtaisen kokemuksen oppimisesta nuorisotyössä.

Immersiivinen prosessi

Koulutuksen aikana saat itse osallistua kokemukselliseen oppimiseen ja nähdä sen voiman. Samalla opit tapoja purkaa kokemuksia, ymmärtää kuinka suunnitella opettavaista toimintaa ja syventää ymmärrystäsi oppmisen teoriasta.

Koulutuksessa saatuja taitoja voi soveltaa kaikenlaisessa nuorisotoiminnassa, mukaan lukien ne eurooppalaiset nuorisohankkeet. Joka tapauksessa voit soveltaa oppimaasi omassa työssäsi.

Verkkkokoulutus on prosessinomainen

Kouluttajat ovat lisänneet ylimääräisen d-kirjaimen koulutuksen nimeen erottamaan fyysisen koulutuksen verkkokoulutuksesta. Niinpä Power-sanasta tuli Powder. Verkkokoulutuksessa saat mahdollisuuden tutustua aiheeseen prosessinomaisemmin. Verkkosessiot kestävät 2,5 tuntia kerrallaan ja niissä nonformaali oppimistyyli on siirretty verkkoon. Sessioita järjestetään yhteensä kahdeksan noin neljän viikon kuluessa. Sinun ei siis tarvitse varata itsellesi kokonaista viikkoa kalenterista, vaan motivoitua palaamaan sessioihin välipäivien jälkeen.

Kenelle seminaari on tarkoitettu?

Jos toimit nuorisotyössä kunnassa, seurakunnassa, yhdistyksessä tai järjestössä, voit hakea koulutukseen. Koska haluamme, että opitut asiat tulevat käyttöön omassa työssäsi, valitsemme koulutukseen henkilöitä, jotka toimivat säännöllisesti nuorten ryhmien kanssa tai esimerkiksi yksilövalmennuksessa.

Mitä osallistuminen maksaa?

Osallistuminen ei maksa sinulle mitään, sovi vain esimiehesi kanssa lupa käyttää työaikaa omia työtaitojasi täydentävään koulutukseen.

Kuinka voin hakea seminaariin?

Hae koulutukseen alla olevan linkin kautta. Pääset englanninkieliseen ilmoitukseen SALTOn European Training Calendarissa. Hakemukseen pääset ilmoituksen Apply Now! -linkin kautta.

Lisätietoja antaa Paavo Pyykkönen

Tästä linkistä pääset sähköiseen hakulomakkeeseen

Aika ja paikka

25.2.–16.3.2021
8 kahden ja puolen tunnin sessiota kuukauden aikana

Ilmoittautumisaika

24.1.2020 – 17.1.2021 klo 23:59

Liitteet

Koulutuksen englanninkielinen infopaketti