Erasmus+ nuorisoalalle: Tools for Youth Exchanges

Koulutus Kansainvälistyminen Nuorisotyö Erasmus+ Erasmus+ nuorisoalalle Youth in Action EU:n nuoriso-ohjelmat

Hyviä työtaitoja nuorisovaihtoihin

Tools for Youth Exchanges -verkkokoulutuksessa pääset pohtimaan omia toimintatapojasi nuorisovaihdoissa. Pääset tapaamaan muita nuorisovaihtoja suunnittelevia tai toteuttaneita ja pohtimaan heidän kanssa, kuinka nuoret saadaan paremmin osallistumaan nuorisovaihdon suunnitteluun ja toteutukseen. Saat parempaa ymmärrystä ryhmäprosesseista ja niiden tukemisesta sekä huomaamaan herkullisimmat kulttuurienvälisen oppimisen paikat. Lisäksi löydät kumppaniorganisaatioita tuleviin nuorisovaihtoihin.

Kokenut kansainvälinen kouluttajaryhmä ohjaa sinut läpi prosessin, joka auttaa ymmärtämään hyviä toimintatapoja ja oppimaan toimivia menetelmiä nuorten kanssa työskentelyyn.

Videokokouksia ja työskentelyä verkkoalustalla

Koulutuksen aikana osallistut kuuteen fasilitoituun verkkosessioon ja työskentelet omatoimisesti HOP-verkkoalustalle kerättyjen tehtävien kanssa. Työmäärä on noin 4-6 tuntia viikossa, lisäksi jokainen verkkosessio on kestoltaan noin 2 tuntia. Tarkasta, ettäs sinulla on aikaa osallistua verkkosessioihin, jotka järjestetään

  • tiistai 23.2.
  • maanantai 1.3.
  • tiistai 2.3.
  • maanantai 8. 3.
  • tiistai 9.3.
  • maanantai 15.3.

Koulutus kokeneille ja melkein kokeneille

Voit osallistua koulutukseen, jos sinulla on jo kokemusta nuorisovaihdon järjestämisestä. Jos et ole vielä toteuttanut nuorisovaihtoa, riittää että olette järjestämässä myönnetyn hankkeen tulevaisuudessa tai että olette hakeneet nuorisovaidolle rahoitusta, mutta hakemuksenne on hylätty. Lisäksi on tärkeää, että sinulla on olemassa nuorisoryhmä, jonka kanssa työskentelet vaihdon parissa.

Osallistuminen on maksutonta

Koulutukseen osallistuminen on maksutonta, mutta sovi kuitenkin esimiehesi kanssa työajan käyttämisestä koulutuksen tehtävien tekemiseen.

Hae koulutukseen SALTOn sivuilla

Alla oleva linkki vie eurooppalaiseen koulutuskalenteriin. Voit luoda itsellesi sivuston käyttäjätunnuksen (MySALTO) ja täyttää sähköisen hakemuksen siellä.

Lisätietoja antaa 

Paavo Pyykkönen
Ohjelma-asiantuntija
Opetushallitus
paavo.pyykkonen(at)oph.fi
+358 29 533 8547

Tästä linkistä pääset sähköiseen hakulomakkeeseen

Aika ja paikka

23.2.–15.3.2021
Päivämäärät sisältävät saapumis- ja lähtöpäivät

Ilmoittautumisaika

23.12.2020 – 28.1.2021 klo 23:59

Liitteet

Kokemuksia TYE-koulutukseen osallistumisesta
Hanna Puhakka (Pyhtään kunta), Riikka Kataja (Porin kaupunki) ja Lassi Kangasluoma (Nuorten Ystävät, Oulu) osallistuivat Tools for Youth Exchanges -koulutukseen keväällä 2019. Lue heidän raportistaan, miksi nuorisovaihtokoulutukseen osallistuminen on vaarallista.