Erasmus+ online-kontaktiseminaari: “Supporting home languages and the languages of schooling with Erasmus+"

Koulutus Verkostotapaaminen Webinaari Koulutuksen kehittäminen Maahanmuuttajakoulutus Perusopetus Lukiokoulutus Erasmus+ Erasmus+ yleissivistävälle koulutukselle TCA

Irlannin Erasmus+ -ohjelman kansallinen toimisto järjestää temaattisen online-kontaktiseminaarin, jossa käsitellään monikielisyyttä luokkahuoneessa, luku- ja kirjoitustaidon kehittämistä, opiskelijoiden yleistä hyvinvointia ja motivaatiota osallistua oppimisprosessiin.

Seminaari on suunnattu peruskoulun ja lukion opettajille.

Tähän online-kontaktiseminaariin osallistuu 40 koulutusalan ammattilaista eri puolilta Eurooppaa, mikä luo hyvät mahdollisuudet verkostoitumiseen ja uusien hankekumppanien löytämiseen.

  • Aika: 2.-4.11.2021
  • Paikka: online
  • Järjestäjä: Irlannin Erasmus+ -ohjelman kansallinen toimisto
  • Työkieli: englanti

Kohderyhmä 

Seminaari on suunnattu peruskoulun ja lukion opettajille.

Seminaarin kuvaus

Teemat ja tavoitteet

Seminaarissa käydään läpi toimintatapoja, joiden avulla voidaan tukea oppilaiden ja opiskelijoiden kotikieliä ja koulukieliä luokkahuonetyöskentelyssä. Tapahtuman tavoitteena on auttaa opettajia, jotka haluavat tarjota esimerkiksi maahanmuuttaja- tai pakolaistaustaisille oppilailleen ja opiskelijoilleen enemmän mahdollisuuksia käyttää ja kehittää kotikieltään tai -kieliään koulussa ja samalla tukea koulukielen taitotason nostamista.

Koulujen on yhä tärkeämpää kiinnittää luokkahuonetyöskentelyssä huomiota osallistaviin ja monikielisiin toimintatapoihin, jotka tukevat niin oppilaiden kotikielten kuin koulukielen kehittymistä.

Lisäksi osallistujat

  • pääsevät tapaamaan muita opettajia ja keskustelemaan hyvistä toimintatavoista
  • oppivat lisää ammatillisen kehittymisen mahdollisuuksista, kuten työharjoittelusta tai koulutuksesta ulkomailla, jotka voivat lisätä ymmärtämystä ja kannustaa osallistavien kielikäytäntöjen käyttöönottoon.

Hakeminen

Haussa on yhteensä 2 paikkaa suomalaisille yleissivistävän koulutuksen sektorin opettajille. Webinaari on osallistujille maksuton.

Hakuaika päättyy 3.10.2021.

Lisätiedot:

Kristiina Kirjarinta (yleissivistävä koulutus), kristiina.kirjarinta [at] oph.fi0295 331 892

Hakulomake

Aika ja paikka

2.–4.11.2021
Irlanti (online)

Ilmoittautumisaika

28.7.2021 – 15.9.2021 klo 23:59

Liitteet