EU:n nuoriso-ohjelmat: Critical Thinking and Media Literacy -verkkoseminaarit

Seminaari Nuorisotyö Kansalaistoiminta Erasmus+ nuorisoalalle Youth in Action EU:n nuoriso-ohjelmat Euroopan solidaarisuusjoukot

Avaa silmäsi medialukutaidolle ja kriittiselle ajattelulle

Verkossa järjestettävät kuusi nuoriin ja mediaan liittyvää seminaaria auttavat sinua ymmärtämään päivänpolttavia mediaan, verkkoon, informaatioon ja nuoriin liittyviä asioita paremmin. Saat asiantuntijakatsauksen kuudesta eri aiheesta ja voit purkaa kuulemaasi eurooppalaisten kollegojen kanssa. Saat hyödyllistä tietoa omaa työtäsi varten ja ymmärrät, millaisessa mediaympäristössä nuoret nykypäivänä elävät.

Voit osallistua niihin sessioihin, jotka kiinnostavat sinua tai halutessasi kaikkiin kuuteen. Verkkosessiot järjestetään aina tiistaisin klo 15 ja ne kestävät 2,5 tuntia kerrallaan. Ensimmäinen sessio on 12.1.2021 ja viimeinen 16.2.2021. Sessiot järjestetään Zoom-alustalla.

Erilaisia näkökulmia kuumaan aiheeseen

Jokaisessa sessiossa on kahden asiantuntijan alustus, joista toinen linkittää mahdollisesti teoreettisen asian nuorisotyön käytäntöihin. Alustuksen jälkeisissä keskusteluissa voit paloitella asiat sellaiseksi, että ne tukevat sinun työtäsi nuorisotiedotuksessa tai muualla nuorten parissa. Aiheina on

  • Johdanto medialukutaitoon ja kriittiseen ajatteluun
  • Nuorten yhdenvertainen pääsy digitaalisiin palveluihin
  • Verkossa tapahtuva kiusaaminen, vihapuhe ja verkkorikollisuus
  • Fake news, internet-trollit ja kuvamanipulaatiot
  • Radikalisaatio ja ekstremismi
  • Nuoret oman sisällön luojina

Kenelle seminaarit on suunnattu?

Seminaarit on suunnattu erityisesti nuorisotiedotuksessa toimiville henkilöille, jotka voivat jakaa saatua tietoa suoraan nuorille, mutta käyttää sitä myös hyväkseen oman työnsä suunnittelussa. Tavallista kohtaavaa nuorisotyötä tekevät voivat hyötyä seminaareista samalla tavalla ja ne voivat antaa pohdittavaa myös nuorisotyön suunnittelijoille tai johtajille. Voit edustaa kunnallista tai julkista organisaatiota tai yhdistystä, kunhan teet konkreettisesti työtä nuorten parissa.

Osallistuminen on maksutonta

Osallistuminen ei maksa sinulle mitään, muista silti sopia työajan käytöstä oman esimiehen kanssa.

Ilmoittautuminen

Jokaiseen sessioon mahtuu maksimissaan 100 osallistujaa. Sinun täytyy ilmoittautua haluamiisi sessioihin, jotta varmistat paikan niissä. Ilmoittaudu alla olevan linkin kautta. Se vie sinut englanninkieliseen tapahtumakuvaukseen, josta pääset ilmoittautumislomakkeelle Apply Now! -nappulan kautta.

Vain ilmoittautuneet saavat linkin Zoom-kokoukseen, jossa sessio lähetetään. Sinulla vastataan parin päivän sisällä ilmoittautumisestasi.

Lisätietoja antaa 

Paavo Pyykkönen
Ohjelma-asiantuntija
Opetushallitus
paavo.pyykkonen(at)oph.fi
+358 29 533 8547

Tästä linkistä pääset ilmoittautumislomakkeeseen.

Aika ja paikka

12.1.–16.2.2021
150 minuutin sessiot

Ilmoittautumisaika

23.11.2020 – 8.1.2021 klo 23:59