EU:n nuoriso-ohjelmat: Erasmus Goes Greener -opintovierailu ja kumppaninhakutapahtuma

Opintovierailu Ilmasto Kansainvälistyminen Nuorisotyö Kansalaistoiminta Erasmus+ Erasmus+ nuorisoalalle EU:n nuoriso-ohjelmat Euroopan solidaarisuusjoukot

Tehdään kansainvälisistä nuorisohankkeista vihreämpiä!

Oletko motivoitunut tekemään Euroopan nuoriso-ohjelmista vihreämpiä oman toimintasi kautta? Ei haittaa, jos sinulla ei ole aiempaa kokemusta kestävistä toimintatavoista, riittää että olet motivoitunut muuttamaan omaa toimintaasi ympäristövastuullisemmaksi ohjelman hankkeissa. Tämän tapahtuman avulla perehdyt vastuullisiin periaatteisiin ja inspiroidut belgialaisten organisaatioiden hyvistä käytännöistä, jotka voit siirtää omiin hankkeisiisi.

Omaa ja yhteistä toimintaa

EGG-hankkeessa osallistut ensin verkkotapahtumaan kansallisessa ryhmässä. Sitä vetää kouluttaja, joka tuo ensimmäisiä pieniä esimerkkejä vihreämmästä toimintatavasta kokeiltavaksi.

Toisessa osassa osallistut opintovierailulle Brysselissä ja Belgian Valloniassa. Voit esitellä organisaatiotasi ja tavoitteitasi ympäristövastuullisuuden suhteen ja löytää samanhenkisiä kumppaneita Erasmus+ ja Europpan solidaarisuusjoukkojen hankkeisiin. Lisäksi näet esimerkkejä belgialaisten organisaatioiden toimintatapoihin ja näet, millaisia eri tasoisia käytäntöjä on jo olemassa. Näiden pohjalta voit pyrkiä omiin ja parempiin toimintatapoihin tulevissa hankkeissa.

Sinulle tulevat tutuksi niin käytännölliset toimintatavat sekä keinot, joilla vastuullisuutta, ympäristöä ja sen suojelua voidaan toteuttaa tai kuinka niitä voi ottaa aiheiksi hankkeisiin.

Jos pandemiatilanne ei salli matkustamista, tapahtuma voidaan muuttaa verkkopohjaiseksi. Fyysinen tapahtuma järjestetään kaikkia voimassa olevia turvallisuussääntöjä noudattaen.

Tule mukaan, jos olet motivoitunut!

Jos olet jo mukana Erasmus+ tai Euroopan solidaarisuusjoukkojen hankkeissa, sinulla on alkamassa hanke tai suunnittelet uuden hankkeen hakemista, olet hyvä hakija. Voit olla myös ohjelmien ensikertalainen, jolla on aikomus hakea hanketta 2021 vuoden loppupuolella. Vaakakupissa painaa myös oma vahva motivaatiosi käytäntöjen vihertämiseen ja haluat nimenomaan toteuttaa vahvasti EU:n nuoriso-ohjelmien ympäristövastuullisuuden painopistettä hanketoiminnassa.

Törmäät toimijoihin Norjasta, Portugalista, Saksasta, Belgiasta, Unkarista ja Romaniasta, ja heillä kaikilla on halu tehdä EU:n nuoriso-ohjelmista jollakin tasolla vihreämpiä.

Hae mukaan nyt!

Täytä sähköinen hakemuslomake SALTOn sivuilla, pääset sinne alla olevasta linkistä. Jos sinulla ei ole vielä MySALTO-tunnuksia, voit luoda ne ennen hakemussivulle siirtymistä. Samalta sivulta löydät myös tarkemman englanninkielisen kuvauksen.

Lisätietoja antaa

Paavo Pyykkönen
paavo.pyykkonen(at)oph.fi
+358 29 533 8547

 

Tästä linkistä pääset sähköiseen hakulomakkeeseen

Aika ja paikka

22.–27.8.2021
Sunnuntaista perjantaihin

Ilmoittautumisaika

20.4.2021 – 7.6.2021 klo 23:59

Liitteet

Erasmus Goes Greener (EGG) -hankkeen kuvaus
Englanninkieliset tavoitteet ja ohjelmaluonnos.