EU:n nuoriso-ohjelmat: International Countryside -opintovierailu

Opintovierailu Kansainvälistyminen Nuorisotyö Erasmus+ Erasmus+ nuorisoalalle EU:n nuoriso-ohjelmat Euroopan solidaarisuusjoukot

Maaseudun on helppo kansainvälistyä

Tuntuuko siltä, että et edes ymmärrä, mitä kansainvälisyys on? Osallistu International Countryside -opintovierailuun! Näet, mitä kansainvälisiä hankkeita suomalaiset pienet maaseututoimijat ovat toteuttaneet ja näet, mitkä konkreettiset toimintatavat voivat sopia myös teille. On helpompaa puhua asiasta nuorille ja esimiehille, kun ymmärtää, mitä toiminta on.

Kansainvälinen toiminta on mahdollista kaikille

Saatat olla sitä mieltä, että kansainvälisiä nuorisohankkeita ei voi toteuttaa pienen maaseutupaikkakunnan henkilöresursseilla tai hankalista etäisyyksistä johtuen. Mitä jos kuitenkin olet väärässä? Kansainvälisiä nuorisovaihtoja tapahtuu pitkin Euroopan syrjäkyliä ja pikkupaikkoja. Eurooppalaiset vapaaehtoistyöntekijät tuovat oman työpanoksensa pienten paikkakuntien arkeen tälläkin hetkellä kaikkialla Euroopassa ja sen naapurialueilla. Pienten kaupunkien ja kuntien nuorisotoimet ovat tehneet omaa työtään kehittäviä kansainvälisiä hankkeita vuosikymmeniä. Kaikki tämä on mahdollista aivan helposti.

Paikalliset esimerkit avaavat silmäsi

Tällä opintovierailulla tutustut eteläkarjalaisten kuntien yhteistyöhön, joka auttoi monen pienen kunnan kansainvälisyyden polulle. Tapaat nuoria, jotka ovat osallistuneet hankkeisiin ja kuulet mitä he ajattelevat hyötyneensä niistä. Näet hankkeiden toteutuspaikkoja käytännössä ja voit nähdä ratkaisuja oman paikkakuntasi kansainvälistymishaasteisiin. Lisäksi voit törmätä hyviin kumppaniehdokkaisiin ja oppia Erasmus+ Youth in Actionin ja Euroopan solidaarisuusjoukkojen mahdollisuuksista nuorillesi.

Opintovierailu toteutetaan Pirkanmaalla, Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla.

Kenelle opintovierailu sopii?

Työskentelet pienen paikkakunnan, kirkonkylän tai maaseutualueen nuorten parissa ja sinua kiinnostaa nähdä kansainvälisten hankkeiden mahdollisuudet ja hyöty. Tai olet jo tehnyt hankkeita, mutta sinua kiinnostaa nähdä, kuinka alueellinen yhteistyö helpottaa hankkeiden toteuttamista. Olet myös organisaatiossasi aktiivinen ja täysi-ikäinen nuorisotoiminnan toteuttaja. Jos tunnistat itsesi näistä kuvauksista, opintovierailu voi olla sinulle hyödyllinen.

Osallistuminen on maksutonta

Sinun ei tarvitse maksaa osallistumisesta mitään. Sinulta ei peritä osallistumismaksua, majoitus ja ruokailut hoidetaan sinun puolestasi ja kaikki matkoihin liittyvät kulut korvataan sinulle jälkeenpäin.

Sinun täytyy sopia osallistumisesta oman organisaatiosi kanssa sen omien käytäntöjen mukaan. Sinulla täytyy myös olla matkavakuutus, mutta työnantajasi vakuutus on usein riittävä.

Hae koulutukseen SALTOn sivuilla

Alla oleva linkki vie eurooppalaiseen koulutuskalenteriin. Voit luoda itsellesi sivuston käyttäjätunnuksen (MySALTO) ja täyttää sähköisen hakemuksen siellä.

Lisätietoja antaa

Paavo Pyykkönen
Ohjelma-asiantuntija
Opetushallitus
paavo.pyykkonen(at)oph.fi
+358 29 533 8547

Tästä linkistä pääset sähköiseen hakulomakkeeseen

Aika ja paikka

22.–26.11.2021
Päivämäärät sisältävät saapumis- ja lähtöpäivät

Ilmoittautumisaika

31.5.2019 – 24.10.2021 klo 23:59