KA120-SCH yleissivistävän koulutuksen akkreditoinnin kyselytunti

Infotilaisuus Rahoitushaku Akkreditointi Varhaiskasvatus Esiopetus Perusopetus Lukiokoulutus Erasmus+ Erasmus+ yleissivistävälle koulutukselle

Tule kysymään uudesta akkreditointihausta, jolla voi saada organisaatioillesi Erasmus+ -jäsenyyden uudella vuonna 2021 alkavalla ohjelmakaudella. Akkreditointi takaa kansainväliselle toiminnalle jatkuvan rahoituksen. Vakaan rahoituksen saatavuuden ansiosta voit keskittyä pitkäaikaisiin tavoitteisiin.

Iso uudistus on myös se, että liikkuvuus sisältää nyt sekä opettaja- että oppilasliikkuvuuden. Aiemmasta hakutavasta poiketen oppilasliikkuvuus haetaan jatkossa yhdessä henkilöstön täydennyskoulutushaun kanssa samalla hakemuksella.

Akkreditointi on uudessa ohjelmassa pääväylä rahoitukseen jatkuvaa kansainvälistä yhteistyötä tekevälle koululle tai päiväkodille.

Rahoitushaku tapahtuu uudella ohjelmakaudella niin, että samalla rahoitushakukierroksella akkreditoidut saavat rahoitusta varmasti mutta hankehaussa rahoituksesta kilpaillaan. Lisäksi hankehaut on rajoitettu ajallisesti paljon aiempaa lyhyt kestoisemmaksi ja myös niiden liikkuvuusmäärät on rajatumpaa.

Akkreditoinnin hakijoina voivat olla:

  • päiväkodit ja esikoulut
  • peruskoulut
  • lukiot
  • tehostetun ja erityisen tuen oppimis- ja ohjauskeskukset
  • taiteen perusopetuksen oppilaitokset
  • konsortio

Konsortiohakijalla eli konsortiokoordinaattorilla pitää olla Erasmus+ akkreditointi. Konsortiohakumahdollisuus on jatkossa ainoastaan sellaiseksi akkreditoitulla organisaatiolla.