Kansainvälisyys kuuluu kaikille – vai kuuluuko? Keskustelu SuomiAreenassa

Kansainvälistyminen Erasmus+ Erasmus+ aikuiskoulutukselle Erasmus+ ammatilliselle koulutukselle Erasmus+ Jean Monnet Erasmus+ korkeakoulutukselle Erasmus+ nuorisoalalle Erasmus+ yleissivistävälle koulutukselle Erasmus+ liikunnalle ja urheilulle – Sport Eurodesk Euroguidance Euroopan solidaarisuusjoukot

Nyt päästetään nuoret ääneen: Mikä on kansainvälisen osaamisen merkitys nykymaailmassa? Ovatko kansainvälistymisen mahdollisuudet kaikille tarjolla, vai karttuuko osaamista vain tietylle porukalle? Mitä esteitä kansainvälisten kokemusten hankkimiselle on?  Keskustelemassa viisi nuorta aikuista, joilla jokaisella on erilainen näkökulma kansainvälisyyteen.

Joukosta löytyy ulkomaanjaksoilla käyneitä, kansainvälistä osaamista kotimaasta hankkineita sekä kokemuksia siitä, että kansainvälistymisen toiveiden toteuttaminen ei välttämättä onnistukaan. Paneelissa mietitään, mikä kaikki vaikuttaa siihen, kenelle kansainvälistä osaamista kertyy, ja millaisia vaihtoehtoja siihen on tarjolla. 

Tutustu panelisteihimme:

Iiris Asunmaa on entinen Eurooppanuorten puheenjohtaja, joka nykyään työskentelee EU-asiantuntijana Jyväskylän kaupungilla. Iiris oli opintojensa aikana Erasmus+ -vaihdossa Irlannissa. 

Joona Suomalainen opiskelee matkailualaa Karelia-ammattikorkeakoulussa. Hän on hankkinut kansainvälistä kokemusta kotimaassa toimimalla saapuvien vaihto-opiskelijoiden tutorina. 

Jutta Vihonen on Suomen ammattiin opiskelevien Liitto - SAKKI ry:n puheenjohtaja. Jutta olisi halunnut lähteä vaihtoon opiskellessaan, mutta kielitaito muodostui esteeksi. 

Kira Schalin osallistui vapaaehtoistyöprojektiin Tsekeissä Euroopan solidaarisuusjoukot -ohjelman kautta. Ulkomaanjakso onnistui koronasta huolimatta, ja hän on sen jälkeen kertonut EuroPeer -lähettiläänä muille nuorille vapaaehtoistyömahdollisuuksista. 

Sissel Granholm on tämän kevään ylioppilas Svenska Privatskolanin lukiosta Oulusta. Sissel vietti lukio-opintojensa aikana kaksi kuukautta Ranskalle kuuluvalla Réunionin saarella Erasmus+ -vaihdossa.

Tilaisuuden juontaa Mikko Suursalmi. Mikko työskentelee MTV3-kanavalla arkipäivisin nähtävän Viiden jälkeen -ohjelman juontajana. Juontotöiden lisäksi Mikko selostaa alppi- ja freestylelajeja sekä lumilautailua Eurosportilla.

Keskustelu välitetään suorana lähetyksenä MTV3-palvelussa, tule kuulolle! 

Katso tilaisuuden tallenne MTV3-palvelussa

Kokoontumisrajoitusten lievennysten myötä yleisö on tervetullut seuraamaan tapahtumaa myös paikan päällä. Noudatamme viranomaisten alueellisia ohjeistuksia ja niiden mahdollisia muutoksia.

Keskustelun järjestävät Erasmus+ -ohjelman Suomen kansallinen toimisto ja Suomen Euroguidance-keskus.

Miksi haluat puhua kansainvälisyydestä? Katso nuorten panelistien ennakkoterveiset videolta.

Aika ja paikka

16.7.2021 12.00 – 12.45
Verkkotapahtuma +
Allas Sea Pool, Helsinki
Katajanokanlaituri 2a