EU:n nuoriso-ohjelmat: Ensiaskeleet kansainväliseen nuorisotyöhön maaseudun toimijoille

Koulutus Kansainvälistyminen Rahoitus Kansalaistoiminta Nuorisotyö Erasmus+ Erasmus+ nuorisoalalle EU:n nuoriso-ohjelmat Euroopan solidaarisuusjoukot

Ensiaskeleet kohti kansainvälisyyttä

Koulutuksessa ymmärrät, miten tehdä oman maaseutupaikkakuntasi nuorisotoiminnasta kansainvälisempää Euroopan unionin hankerahoituksella - tai ilman sitä. Voit sovittaa tulevaisuuden suunnitelmat omiin tarpeisiisi ja aloittaa niin pienin askelin kuin haluat. Tai jättää askeleet ottamatta, jos järkeviä suunnitelmia ei synny.

First Steps to International Youth Work for Rural Newcomers -koulutus järjestetään 15.-19.5.2022.

Koulutuksen jälkeen voit osallistua kuukausittain verkkosessioon, jossa voit kysellä kysymyksiä ja saada tukea prosessin eteenpäinviemiseen.

Ole rohkeasti utelias

Onko kansainvälinen nuorisotoiminta noussut teillä aika ajoin keskusteluun, mutta jäänyt toteutumatta, koska kukaan ei tunnu tietävän miten aloittaa? Tässä koulutuksessa saat konkreettisia neuvoja kohti kansainvälisyyttä ja sinua ohjataan kohti sellaisia toimintatapoja, jotka palvelevat organisaatiosi tai nuortesi tarpeita.

Voit tulla avoimin mielin, tietämättä kansainvälisyydestä, Erasmus+ -ohjelmasta tai Euroopan solidaarisuusjoukoista yhtikäs mitään. Saat kaikesta olennaisen perustiedon, jonka pohjalta pääset eteenpäin. Sinua inspiroi muiden pienten paikkakuntien kansainväliset kokemukset.

Kumppaneita samoista lähtökohdista

Koulutuksessa törmäät samanhenkisiin toimijoihin samankaltaisista paikoista. Löydätte helposti teille yhteisiä asioita ja voitte tutustua toisiinne, arvoihinne ja tavoitteisiinne jo tapahtuman aikana.

Älä osallistu yksin

Tähän koulutukseen voit osallistua työkaverin, pomon, naapurikunnan kollegan tai naapurjärjestön edustajan kanssa. Ota mukaasi järkevä kumppani tai tee pieni kolmen hengen porukka. Voitte jo valmiiksi rakentaa laajempaa osaamispohjaa omalle alueellenne ja jakaa resursseja. Tai saada kielitukea, jos englannin puhuminen ujostuttaa.

Olet hyvä osallistuja, jos toimit konkreettisessa nuorisotyössä. Järjestät nuorille toimintaa tai palveluja, pidät auki nuorisotiloja, työpajaa tai etsivää nuorisotyön palveluja. Voit olla myös toimintaa koordinoiva henkilö Toimintasi nuorten kanssa on säännöllistä ja sinulla on käsitys siitä, mitä nuoret paikkakunnallasi haluavat.

Jos olet aktiivinen vertaisohjaaja, tule palkatun nuorisotyöntekijän kanssa. Kaikkien osallistujien täytyy olla täysi-ikäisiä ja heillä täytyy olla relevantti rooli nuorisotyössä.

Osallistuminen on maksutonta

Koulutukseen osallistuminen ei maksa sinulle mitään. Korvaamme matkakulut kotiovelta tapahtumapaikalle ja takaisin 100%:sti matkan jälkeen.

Työnantajasi huolehtii työajan korvaamisesta, päivärahoista ja vakuutuksestasi.

Tutustu koulutusmatkojen ohjeisiin etukäteen

Lue lisätietoja koulutusmatkoista sekä tarkemmat ohjeet matkojen varaamiseen ja korvaamiseen verkkosivuiltamme.

Korvaamme myös kaikki mahdolliset pandemiasta johtuvat lisäkulut matkallasi ja voit räätälöidä itsellesi turvallisemman matkustustavan.

Hae koulutukseen SALTOn sivuilla

Alla olevaa linkkiä näpäyttämällä pääset hakulomakkeeseen SALTOn sivuille (Apply Now! -painike). Seuraa sivun ohjeita.

Lähetä hakemuksesi ennen 31.3.2022.

Lisätietoja antaa

Paavo Pyykkönen
paavo.pyykkonen(at)oph.fi

Tästä linkistä pääset sähköiseen hakulomakkeeseen

Aika ja paikka

15. – 19.5.2022
Päivämäärät sisältävät matkustuspäivät

Ilmoittautumisaika

4.3.2022 – 31.3.2022 klo 23:59