EU:n nuoriso-ohjelmat: Medialukutaito nuorisotyössä -seminaari

Seminaari Nuorisotyö Kansalaistoiminta Erasmus+ Erasmus+ nuorisoalalle EU:n nuoriso-ohjelmat Euroopan solidaarisuusjoukot

Nuorisotyön rooli nuorten medialukutaidon kasvattajana

Tässä seminaarissa pääset pureutumaan nuorisotyön rooliin medialukutaidon lisäämisessä asiantuntijapuheenvuorojen ja kokemustenvaihdon kautta. Näet kokonaisuuden laajemmin ja hahmotat oman roolisi kriittisen medialukutaidon kasvattamisessa.

Media tuo nuorten kasvamisen polulle monenlaisia haasteita jatkuvan muutoksen, väärän tiedon, salaliittoteorioiden tai vaikka sosiaalisen median paineiden kautta. Nuorisotyöntekijät ja nuorisotiedottajat saattavat miettiä, miten nuoria voi auttaa luovimaan informaatiotulvassa, kuinka he löytävät olennaisen tiedon väärästä tai löytävät heille räätälöidyt palvelut.

Mediakriittisyyttä nuorten ja organisaatioiden näkökulmasta

Seminaari tarkastelee media- ja informaatiolukutaitoa nuorten näkökulmasta, esimerkiksi kriittisen ajattelun, uskottavan tiedon löytämisen, disinformaation tai ekstremismin leviämisen näkökulmista.

Samalla nuorten palveluja tuottavat voivat miettiä, vastaako heidän tiedotuksensa nuorten pandemianjälkeisiin tarpeisiin, onko palvelu muotoiltu nuorille sopivasti ja onko se kestävällä pohjalla.

Seminaari tarjoaa mahdollisuuden ammatilliseen pohdintaan hyvien käytäntöjen, hanke-esimerkkien ja ajantasaisen tiedon kautta.

Seminaari järjestetään Luxemburgissa  21.-25.3.2022.

Seminaari nuorisotiedottajille ja nuorten parissa toimiville aikuisille

Jos työskentelet nuorisotiedotuksen piirissä, tämä seminaari voi auttaa sinua hahmottamaan medialukutaidon ja -kriittisyyden kokonaisuutta.

Suoraan nuorten parissa toimivat talotyöntekijät, yksilövalmentajat ja kohtaavat nuorisotyöntekijät voivat puolestaan oppia ottamaan asioita esille nuorten kanssa. Jos työskentelet suoraan nuorten kanssa ja koet, että aihe on omassa työssäsi ajankohtainen, voit hyötyä tästä seminaarista.

Osallistuminen on maksutonta

Sinun ei tarvitse maksaa osallistumisesta mitään. Sinulta ei peritä osallistumismaksua, majoitus ja ruokailut hoidetaan sinun puolestasi ja kaikki matkoihin liittyvät kulut korvataan sinulle jälkeenpäin. Lue verkkosivuiltamme, mitkä matkojen varaamisen ja korvaamisen käytännöt ovat.

Sinun täytyy sopia osallistumisesta oman organisaatiosi kanssa sen omien käytäntöjen mukaan. Sinulla täytyy myös olla matkavakuutus, mutta työnantajasi vakuutus on usein riittävä.

Matkustaminen pandemian aikana

Koronapandemian aikana matkustaminen voi herättää erilaisia kysymyksiä. Olemme keränneet verkkosivuillemme listan turvallisuutta lisäävistä toimista, joita voit lisätä koulutusmatkaasi meidän kustannuksellamme.

Hae koulutukseen SALTOn sivuilla

Klikkaa itsesi SALTOn eurooppalaiseen koulutuskalenteriin alla olevan linkin kautta. Englanninkielisen ilmoituksen kautta pääset sähköiseen hakulomakkeeseen. Luo itsellesi sivuston käyttäjätunnuksen (MySALTO), ellei sinulla jo ole sellaista.

Paavo Pyykkönen
etunimi.sukunimi(at)oph.fi
+358 29 533 8547

Tästä linkistä pääset sähköiseen hakulomakkeeseen

Aika ja paikka

21.–25.3.2022
Päivämäärät sisältävät matkustuspäivät
Luxembourg, Luxemburg Map link

Ilmoittautumisaika

7.12.2021 – 4.2.2022 klo 23:59

Liitteet

Seminaarin ohjelmaluonnos