Euroopan solidaarisuusjoukot: Rural areas, challenges and solidarity -verkkotapahtuma

Koulutus Tasa-arvo ja osallisuus Nuorisotyö EU:n nuoriso-ohjelmat Euroopan solidaarisuusjoukot

Tähtäimessä maaseutukunnat

Maaseutukuntien nuorisotoimijoille tarkoitetussa koulutuksessa perehdyt siihen, miten Euroopan solidaarisuusjoukot ja sen kautta saatava rahoitus voivat auttaa tuomaan osallisuutta, toimintaa ja kansainvälisyyttä pikkupaikkakunnalle. Näet myös, miten nuoret voivat omalla toiminnallaan ja ohjelman rahoituksella vaikuttaa oman paikkakuntansa sosiaalisiin haasteisiin itse.

Eurooppalainen ohjelma maaseudun tarpeiden näkökulmasta

Pääset käsittelemään ohjelman mahdollisuuksia oman paikkakuntasi näkökulmasta. Pääset pohtimaan omia haasteitasi ja nähdä, miten ohjelma voi osaltaan vastata niihin. Näet esimerkkejä erilaisista maaseudulla toteutetuista hankkeista, jotka voivat toimia inspiraationa sinulle. Voit myös löytää mahdollisia hankekumppaneita.

Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoispalvelu voi tarjoita teille mahdollisuuden ottaa eurooppalaisia nuoria työskentelemään omaan kuntaan tai tarjota oman kunnan nuorille mahdollisuus vapaaehtoistyöhön kotimaassa tai ulkomailla.

Toinen toimintamuoto on solidaarisuushanke. Se on projekti, jonka rahoituksella nuoret itse yrittävät vaikuttaa johonkin heille tärkeään asiaan oman toimintansa kautta.

Osallistu työkaverin kanssa parina

Voit osallistua prosessiin jonkun työkaverin kanssa. Tämä tilaisuus kannattaa käyttää hyväksi vaikka osallistumalla yhdessä esimiehen kanssa tai kasvattaa osaamista yhdessä ruohonjuurityötä tekevän työkaverin kanssa. Voitte rakentaa teitä palvelevan osallistujakaksikon tai osallistua yksin.

Rooliltasi voit olla kuntarakenteessa toimiva nuorisotyöntekijä tai nuoriso-ohjaaja, liikunnanohjaaja tai sosiaaliohjaaja. Tai olet suunnittelija tai koordinaattori nuorisotyössä, liikuntapalveluissa tai vaikkapa kulttuuripalveluissa. Voit myös olla etsivä nuorisotyöntekijä tai nuorisovaltuustotoiminnan vetäjä. Jos osallistut nuorisotoimenjohtajan tai nuorisoasioista vastaavan paikallispoliitikon kanssa, saattavat koulutuksen tulokset muuttua vaikkapa kunnan kansainväliseksi toimintastrategiaksi tuleville vuosille.

Yhteisiä sessioita ja omaa työtä

Kurssi tapahtuu HOP-verkkoalustalla, jossa käyt omaan tahtiin läpi viisi tehtäväkokonaisuutta. Sen lisäksi pääset osallistumaan viiteen parin tunnin yhteiseen sessioon, joiden aikana puretaan verkkotehtävien kautta syntyneitä kysymyksiä, ideoita ja haasteita kouluttajien fasilitoimana. Sessiot järjestetään Zoomissa.

Hae koulutukseen sähköisellä lomakkeella

Voit täyttää hakulomakkeen SALTOn sivuilla. Pääsette hakulomakkeeseen alla olevan linkin kautta.

Jos haette parina, toisen osallistujan tiedot voi kertoa samassa lomakkeessa.

Hakua varten tarvitset MySALTO-tunnukset. Sivusto neuvoo sinua eteenpäin.

Lisätietoja antaa

Paavo Pyykkönen ja Jutta Kivimäki
etunimi.sukunimi(at)oph.fi
+358 29 533 8547

Tästä linkistä pääset sähköiseen hakulomakkeeseen

Aika ja paikka

28.2.–14.3.2022
Itsenäistä työtä ja viisi yhteistä verkkosessiota kahden viikon aikana

Ilmoittautumisaika

11.1.2022 – 4.2.2022 klo 23:59