Hae nuorisovaihtokoulutukseen - BiTriMulti-koulutus Irlannissa auki nyt!

Koulutus Kansainvälistyminen Kulttuurinen moninaisuus Nuorisotyö Erasmus+ Erasmus+ nuorisoalalle EU:n nuoriso-ohjelmat

Nuorisovaihtokoulutuksista saat hanketaitoja, kumppaneita ja rohkaisua toimintaan!

Sinulla on mahdollisuus osallistua nuorisovaihtojen hanketaitoja opettaviin koulutuksiin ympäri vuoden. Tästä ilmoituksesta näet, mihin koulutuksiin haemme osallistujia juuri nyt. Näet myös missä ja milloin ne järjestetään.

Valitse alla olevasta listasta sinun tilanteeseesi sopiva koulutus ja näpäytä linkkiä. Se vie sinut SALTOn tapahtumakalenteriin, josta voit lukea tarkemman englanninkielisen kuvauksen ja jossa voit täyttää hakemuksen.

Kaikilla koulutuksilla on oma näkökulma

Kaikissa koulutuksissa opit, miten voit järkevästi toteuttaa nuorisovaihdon tai kuinka voit toimia vaihdoissa vielä laadukkaammin. Jokaisessa koulutuksessa voit myös törmätä potentiaalisiin hankekumppaneihin, joiden kanssa voit toteuttaa vaihdon.

Ota kuitenkin huomioon, että osa koulutuksista on tarkoitettu ensikertalaisille ja osa kokeneille toimijoille.

Haemme osallistujia näihin koulutuksiin

 

Tutustu eri koulutusten sisältöihin

Ensikertalaisten ja kokemattomien koulutukset

Jos et ole koskaan aikaisemmin järjestänyt nuorisovaihtoa, sinulle sopivia koulutuksia ovat BiTriMulti, Eye Opener, Star of Europe ja Euroopan tähti.

  • BiTriMulti-koulutuksessa opit vaihdon suunnittelun ja toteutuksen perustaidot, opit toimimaan hyvin kumppanuudessa ja ymmärrät, miten hakeminen tapahtuu.
  • Eye Opener -koulutukseen osallistuu yhden aikuisen ja parin 15-18-vuotiaan nuoren tiimi. Nuoret pääsevät valitsemaan tulevan vaihtonsa kumppanit suoraan koulutuksesta ja pääsevät alusta pitäen päättämään vaihtonsa sisällöstä. Aikuisena opit, miten tuet nuoria prosessissa ja osaat viedä heitä eteenpäin.
  • Star of Europe -koulutuksessa näet nuorisovaihdon koko prosessin ja käyt sen läpi askel askeleelta. Koulutuksessa opit, miten voit käytännössä ottaa nuoret hankkeen suunnitteluun ja toteutukseen kaikissa vaiheissa.
  • Euroopan tähti -koulutus tapahtuu prosessinomaisesti Discordissa aina ennen hakuaikaa. Voit käydä hakemassa tarpeellisen tiedon ja soveltaa sitä käytäntöön omien nuorten kanssa. Sessiot järjestetään viikon-kahden välein.

Kokeneiden laatukoulutukset

Jos sinulla on jo kokemus nuorisovaihdon järjestämisestä, mutta haluat pohtia toimivia työtapoja tai syventää taitojasi, voit osallistua Advanced Training on Quality (ATOQ) -koulutukseen tai Tools for Youth Exchanges -koulutukseen.

  • ATOQ -koulutuksessa syvennät taitojasi toimivasta kumppanuudesta, nuorten osallisuudesta, kulttuurienvälisestä oppimisestä sekä hankkeen vaikutuksesta.
  • Tools for Youth Exchanges -koulutuksessa saat tutkia nuorisovaihdoissa käytettäviä toimintamenetelmiä ja suunnitella niitä itse. Saat myös neuvoja, kuinka tuet nuoria suunnittelemaan toimintamenetelmiä itse.
  • Cherry on the Cake -koulutusta järjestetään harvemmin ja siinä on vaihteleva näkökulma, joka keskittyy vaihtojen eri osa-alueisiin.

Usein näiden koulutusten lisäksi järjestetään koulutuksia, joissa nuorisovaihdot on sidottu jonkin teeman käsittelyyn (esim. ympäristövastuu, taide, liikunta tai muita heikommassa asemassa olevien nuorten osallistaminen) tai ne keskittyvät vahvemmin kumppanuuksien rakentamiseen. Ilmoitamme myös niistä koulutuksista tällä sivulla.

Aika ja paikka

31.10. – 20.11.2022
Katso muiden koulutusten kestot ilmoituksesta

Ilmoittautumisaika

20.6.2022 – 30.11.2022 klo 16:00