Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon työpaja
Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon perusteiden uudistamistyö on käynnissä. Uudistuksessa otetaan käyttöön ammatillisissa tutkinnon osissa yhtenäinen arviointikriteeristö. Se edellyttää tutkinnon osien ammattitaitovaatimusten uudelleen muotoilemista. Selvitämme myös työelämän osaamistarpeita.
Opetushallitus ja Koulutuskeskus Salpaus- kuntayhtymä ovat järjestäneet avoimia työpajoja ravintola- ja catering-alan työelämän, järjestöjen ja asiantuntijaorganisaatioiden edustajille sekä ammatillisen koulutuksen toimijoille.
Työpajoissa on esitelty uudistustyön tilannetta ja tutkinnon osia. Työpajoissa työstettiin tutkinnon osien ammattitaitovaatimuksia.
Opetusneuvos Merja Lahdenkauppi, Opetushallitus Ammatillinen koulutus -yksikkö
Lehtori Rauno Luostarinen Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä
Lehtori Kaija Taipale Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä.