Saamenkäsityöalan tutkintojen perusteiden uudistamisen aloitustilaisuus

Webinaari Tutkinnon perusteet Ammatillinen koulutus

Saamenkäsityölan ammattitutkinnon ja erikoisammattitutkinnon tutkintojen perusteiden uudistamistyö aloitetaan. 

1.1.2022 alkaen saamenkäsityökisällin ammattitutkinnon ja saamenkäsityömestarin erikoisammattitutkinnon nimet muuttuivat. Saamenkäsityökisällin ammattitutkinto muutettiin saamenkäsityöalan ammattitutkinnoksi ja saamenkäsityömestarin erikoisammattitutkinto muutettiin saamenkäsityöalan erikoisammattitutkinnoksi. Nyt päivitetään tutkintojen sisällöt ja tutkinnon perustetyö käynnistyy helmikuussa 2022. Tavoitteena on, että uudet perusteet otetaan käyttöön 1.8.2023.

Tutkintojen perusteet tullaan päivittämään uudistuksessa kokonaisuudessa. Uudistuksessa tarkastellaan tutkinnon muodostumista, osaamisalojen ja nimikkeiden tarvetta sekä tutkinnon perusteiden tutkinnon osien sisältöjä. Uudistaminen tehdään yhteistyössä Saamelaisalueen koulutuskeskuksen kanssa.

Tutkinnon perusteiden uudistaminen on avoin prosessi, johon ovat tervetulleita mukaan niin saamenkäsitöitä opettavat, alalla työskentelevät kuin yhteisöjen jäsenet. Lämpimästi terveteluloa mukaan uudistamistyöhön!

Uudistamistyöhön liittyvät työpajat:

Aloitustilaisuus 15.2.2022 kello 13:30–16

Työpaja, jossa keskustellaan saamenkäsityöalan koviin materiaaleihin liittyvistä ammattitaitovaatimuksista 16.3.2022 kello 13–16

Työpaja, jossa käsitellään saamenkäsityöalan pehmeisiin materiaaleihin liittyvistä ammattitaitovaatimuksista 17.3.2022 kello 13–16

Työpaja, jossa kommentoidaan tutkinnon osien luonnoksia 12.5.2022 kello 13–16

Pyydä lisätietoa perustetyöstä Opetushallituksesta erityisasiantuntija Inka Ruokolaiselta

mailto:inka.ruokolainen [at] oph.fi

Ilmoittautuminen aloitustilaisuuteen alla olevan linkin kautta 14.2.2022 mennessä. Linkki tilaisuuteen lähetetään ilmoittautuneille lähempänä tilaisuutta.

Ilmoittautuminen webropol-palvelussa