Erasmus+ ja Nordplus -ohjelmien kv-hakuneuvontatilaisuus yleissivistävälle koulutukselle 30.11.2023

Infotilaisuus Lukiokoulutus Perusopetus Taiteen perusopetus Varhaiskasvatus Erasmus+ Erasmus+ yleissivistävälle koulutukselle eTwinning Nordplus-ohjelma
Kv-info

Tervetuloa Etelä-Suomen aluehallintoviraston ja Opetushallituksen yhteiseen infotilaisuuteen kuulemaan, mitä Erasmus+ ja Nordplus -ohjelmat tarjoavat yleissivistävän koulutuksen kehittämiseen. Tilaisuus alkaa klo 12.30 kahveilla, ohjelma alkaa klo 13.00. Osallistuminen on maksutonta. 

Tilaisuus sopii yleissivistävän koulutuksen kansainvälistymisestä ja koulutuksen kehittämisestä kiinnostuneille. Nappaa mukaan kollegasi ja välitä tietoa eteenpäin myös sidosryhmille! Nyt on hyvä aika aloittaa ideointi- ja suunnittelutyö! 

Ilmoittaudu mukaan 28.11. mennessä. Hakuneuvonnassa kuulet useista eri mahdollisuuksista, joita ovat

Euroopan unionin Erasmus+ -ohjelma

  • Akkreditoidun organisaation vakaa rahoitus oppilas-, opiskelija- ja henkilöstöliikkuvuuteen mahdollistaa pitkäjänteisen kansainvälisen yhteistyön ja organisaation kehittämisen Erasmus+ -suunnitelman mukaisesti.
  • Lyhytkestoiset liikkuvuushankkeet tarjoavat hakijaorganisaatioille mahdollisuuden toteuttaa rajallisen määrän ja ajan oppilas-, opiskelija- ja henkilöstöliikkuvuuksia. Tämä on hyvä valinta kansainvälisyyttään aloittaville organisaatioille tai niille, jotka hakevat avustusta muutamille liikkuvuuksille.
  • Pienimuotoiset kumppanuushankkeet tarjoavat uusille tai pienemmille organisaatioille (esim. päiväkodit, koulut ja oppilaitokset) mahdollisuuden aloittaa eurooppalainen yhteistyö. Pienimuotoisten kumppanuushankkeiden avulla voi testata, kokeilla tai kehittää yhdessä kumppanin tai kumppanien kanssa toimintatapaa tai menetelmää.
  • Kumppanuushankkeissa päiväkodeilla, kouluilla, lukioilla ja muilla organisaatioilla on mahdollisuus tehdä laajempaa koulutuksen kehittämistä yhdessä kansainvälisten kumppaneiden kanssa. Hankkeissa voidaan tuottaa esimerkiksi opetusmateriaalia tai koulutuskokonaisuuksia. 

eTwinning

Opettajat ja oppilaat osallistuvat eTwinning-yhteistyöhön verkossa.

Pohjoismaiden ja Baltian maiden Nordplus-ohjelmassa voit

  • käynnistää luokkien välisiä yhteistyöhankkeita
  • hakea tukea oppilasvaihtoon ja harjoitteluun
  • osallistua pohjoismaiseen täydennyskoulutukseen 
  • lähteä opettamaan omaa ainettasi toisen Pohjoismaan tai Baltian maan kouluun tai
  • käynnistää koulujen ja/tai eri sektoreiden välisen yhteistyöhankkeen 1-2 vuodeksi

Erasmus kouluissa -ohjelmassa voit

kutsua ulkomaalaisen Erasmus+-, vaihto- tai tutkinto-opiskelijan vierailulle kouluusi tai päiväkotiisi. 

Saat apua hankekumppanin etsintään

Voit etsiä hankekumppania verkkotyökalujen, kuten European School Education Platform -alustalta tai eTwinning-verkkotyökalulla, tai osallistumalla kontaktiseminaariin.

Valtionavustukset kansainvälisyyteen

Tuemme varhaiskasvatuksen ja yleissivistävän koulutuksen kansainvälisyyden kehittämistä valtionavustuksilla. Koulu valmistaa elämään ja työskentelemään kulttuurisesti moninaisessa maailmanyhteisössä ja toimimaan rakentavasti ja vastuullisesti yhteisen maapallon hyväksi. Kansainvälisyyden valtionavustuksilla tuetaan kansainvälisyysosaamisen kehittämistä ja kaikkien oppijoiden mahdollisuuksia osallistua kansainvälisyyteen. 

ILMOITTAUDU TILAISUUTEEN

Aika ja paikka

30.11.2023 12.30 – 16.00
Eurooppasali , Helsinki
Malminkatu 16

Ilmoittautumisaika

24.10.2023 – 23.11.2023 klo 16:00

Liitteet

Esitykset