Erasmus+ yleissivistävän koulutuksen akkreditoinnin hakuinfo 8.9.2023

Infotilaisuus Akkreditointi Esiopetus Lukiokoulutus Perusopetus Taiteen perusopetus Varhaiskasvatus Erasmus+ Erasmus+ yleissivistävälle koulutukselle

Tule mukaan webinaariimme 8.9. klo 13.30 - 15.30! Autamme sinua hakemaan organisaatioillesi "Erasmus+ -jäsenyyden". Akkreditointi takaa henkilöstön, oppilaiden ja opiskelijoiden oppimiseen liittyvän liikkuvuuden jatkuvan rahoituksen vuoteen 2027 saakka. Vakaan rahoituksen ansiosta voit keskittyä oppimiseen liittyvien liikkuvuuksien pitkäaikaisiin tavoitteisiin.

Haku lyhyesti

 1. Ensin haet akkreditoinnin organisaatiollesi tai konsortiollesi
 2. Akkreditoitu organisaatio tai konsortio voi hakea avustusta kerran vuodessa helposti ja nopeasti liikkuvuuksien toteuttamiseen.

Akkreditointia organisaatiolle voivat hakea:

 • päiväkodit ja esikoulut
 • peruskoulut
 • lukiot (aikuislukiot hakevat Erasmus+ aikuiskoulutuksesta)
 • tehostetun ja erityisen tuen oppimis- ja ohjauskeskukset
 • taiteen perusopetuksen oppilaitokset (lapset ja nuoret)
 • kunnat: opetuksen- ja koulutuksen järjestäjät
 • muut kansalliset ja alueelliset koulutusalan organisaatiot, kuten aluehallintovirastot, ELY-keskukset

Akkreditointia konsortiolle voivat hakea:

 • Edellä mainitut hakijatahot ovat kelpoisia myös konsortion koordinaattoriksi.
 • Konsortio voi koostua pysyvistä suomalaisista organisaatiojäsenistä, tai sen jäsenet voivat vaihtua vuosittain riippuen konsortion tavoitteista ja tarpeista. Esimerkiksi konsortio, jonka tavoitteena on auttaa liikkuvuuksien alkuun uusia organisaatioita voivat muuttaa kokoonpanoaan usein. Pysyvä kokoonpano on todennäköinen jonkin teeman konsortioille tai konsortiolle, jossa organisaatiot tekevät yhteistyötä liikkuvuuksien järjestelyissä.

Akkreditoinnin hakuinfot vuonna 2023: järjestämme 28.8. klo 13.30-15.30 ja 8.9. klo 13.30-15.30 samansisältöiset hakuinfot. Lisäksi 28.9. klo 15.30 - 16.00 ja 10.10. klo 15.30 - 16.00 on kysely-pop-upit (teams). Nämä webinaarit ovat maksuttomia ja niihin ei ole ennakkoilmoittautumista. Tilaisuuden tallenteet 28.8./8.9. ovat katsottavissa kaksi viikkoa, minkä jälkeen tallenteen linkin saa pyytämällä osoitteesta erasmus.yleissivistava [at] oph.fi (erasmus[dot]yleissivistava[at]oph[dot]fi)