Euroopan kielten päivä

Kansainvälistyminen Kulttuurinen moninaisuus Opettajat ja kasvattajat Ammatillinen koulutus Esiopetus Korkeakoulutus Lukiokoulutus Perusopetus Vapaa sivistystyö Varhaiskasvatus

Euroopan kielten päivänä 26.9. eri maissa järjestetään monia mielenkiintoisia tapahtumia. Suomessa päivää vietetään monin tavoin kouluissa, oppilaitoksissa ja kirjastoissa. Mukaan kutsutaan kaikkia kielistä ja niihin liittyvistä positiivisista asioista kiinnostuneita. Kielipäivään voi osallistua kotona, työpaikalla, koulussa ja harrastuksissa. Kielipäivänä jokainen on monikielinen.

Osallistua voit monin tavoin esimerkiksi:

  • TÄYNNÄ: Kielikahvila 26. syyskuuta klo 9.30–12.30 ja 13.30–15.30 Helsingin keskustakirjasto Oodissa. Järjestäjänä Euroopan komission Suomen-edustusto.
  • Kielipäivän jatkot 26.9. ja 27.9. Oodissa. Monikielinen runonlukutilaisuus, paneelikeskustelu ja esityksiä.
  • Europe Direct -pisteet ympäri Suomea (Oulu, Kajaani, Kuopio, Seinäjoki, Kankaanpää, Valkeakoski, Mikkeli ja Hamina) tai kutsu Kieliasiantuntijoiden lähettiläs koulullesi. Järjestäjä Kieliasiantuntijat ry.
  • Kielipäivä kirjastossa. Järjestetäänkö kirjastossanne Euroopan kielten päivänä tapahtuma? Jos ei, järjestäkää sellainen yhdessä! SUKOL on julkaissut Kielipäivä kirjastossa -materiaalin (jäsensivujen Materiaalit -osassa), jota SUKOL:in jäsenet voivat hyödyntää.
  • Seuraamalla paneelikeskustelua Euroopan kielten päivästä 15.00-16:30. Järjestäjinä Oulun yliopiston Kieli- ja viestintäkoulutus ja Oulun ammattikorkeakoulun kielikeskus.
  • Järjestä oma tapahtuma koulussa hyödyntäen ECML:n materiaaleja.

SUKOL ja Svenska nu päivittävät sivuilleen tarkempaa tietoa Euroopan kielten päivän lähestyessä.

Haluatko koulullesi rannekkeita, kyniä ja tarroja?

Tilaa teemaan sopivia rannekkeita, kyniä ja tarroja esimerkiksi palkinnoiksi erilaisiin aktiviteetteihin alla olevan linkin kautta 31.8. mennessä. Opetushallitus postittaa tarvikkeet syyskuun alussa.

Aika ja paikka

26. – 27.9.2023
Kaikkialla!