Hakuinfo: Nuorten jengiytymisen ja nuorisorikollisuuden ehkäiseminen sekä hyvinvointi- ja turvallisuusosaamisen vahvistaminen toisen asteen oppilaitoksissa

Infotilaisuus Rahoitushaku Hyvinvointi Turvallisuus Ammatillinen koulutus Lukiokoulutus

Tule kuulemaan valtionavustushausta. Tilaisuudessa kerrotaan haun painopisteistä ja valtionavustuksen hakemisesta. 

Valtionavustusta suunnataan hankkeille, joiden toimenpiteillä ehkäistään nuorten jengiytymistä ja nuorisorikollisuutta, vahvistetaan opetus- ja ohjaushenkilöstön hyvinvointi- ja turvallisuusosaamista, kehitetään kiusaamista, väkivaltaa ja häirintää ennaltaehkäisevää toimintakulttuuria toisen asteen oppilaitoksissa.

Avustukset suunnataan ensisijaisesti niille koulutuksen järjestäjille, jotka toimivat suurimmissa kaupungeissa tai niiden läheisyydessä ja joissa nuorison väkivaltaista käyttäytymistä, jengiytymistä ja rikollisuutta esiintyy. Avustusten käyttöaika on kaksi lukuvuotta. 

Määräraha kohdentuu seuraavasti:

  1. Ankkuritoiminta toisen asteen oppilaitoksissa nuorten jengiytymisen ja rikollisuuden ehkäisemiseksi 3 milj. euroa
  2. Opetus- ja ohjaushenkilöstön hyvinvointi- ja turvallisuusosaamisen vahvistaminen sekä kiusaamista, väkivaltaa ja häirintää ennaltaehkäisevän toimintakulttuurin kehittäminen 1,6 milj. euroa.

Pääset osallistumaan ohessa olevasta linkistä eikä erillistä ilmoittautumista tarvita. Voit jättää ennakkokysymyksiä 12.4. mennessä. Tilaisuus pidetään suomeksi, mutta paikalla on myös ruotsinkielisen toiminnan opetusneuvos vastaamassa mahdollisiin ruotsinkielisiin kysymyksiin.

Tilaisuudessa ankkuritoiminnasta alustaa tutkija Markus Kaakinen Krimosta ja kiusaamisen, väkivallan ja häirinnän ennaltaehkäisystä professori Christina Salmivalli tutkimuskeskus ja lippulaiva INVESTistä.

Aika ja paikka

18.4.2023 14.00 – 15.00
1 h