Lounaswebinaari: Palveluiden kehittäminen yhdessä nuorten kanssa

Webinaari Koulutuksen kehittäminen Laatu ja kehittäminen Ammatillinen koulutus Korkeakoulutus Lukiokoulutus Taiteen perusopetus Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus Vapaa sivistystyö

Haluatko kehittää palveluja palvelumuotoilun avulla yhdessä nuorten kanssa? Tarvitsetko ymmärrystä nuorten toiveista ja tarpeista?

Vuoden 2023 aikana Opetushallitus järjestää lounaswebinaareja, joissa syvennytään koulutuksen järjestäjien asiakaskokemuksen kehittämiseen, muotoiluun ja osallistamiseen käytännön esimerkkien kautta.

Lokakuun webinaarissa omista kokemuksistaan nuorten onnistuneesta osallistamisesta muotoiluprosessiin kertovat TKI-asiantuntija Sanna-Mari Pöyry nuorisoalan osaamiskeskus Nuoskasta ja erityisasiantuntija Marcus Caselius Opetushallituksesta.

Tervetuloa mukaan kuulemaan käytännön kokemuksia ja vinkkejä siihen, miten nuoria voi osallistaa kehittämistyöhön!

Sanna-Mari Pöyry Osaamiskeskus Nuoskasta (Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk / Nuorisoalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Juvenia) kertoo oppilaitosnuorisotyön kehittämisestä palvelumuotoilun keinoin. Esityksessä jaetaan vinkkejä siitä, miten nuoria opiskelijoita voidaan houkutella mukaan kehittämistyöhön. Millaiset menetelmät ovat olleet toimivia ja kenen kanssa tehdystä yhteistyöstä on ollut hyötyä? Kannattaako nuorten osallistaminen opinnollistaa ja miksi?

Webinaarin toisessa esityksessä Marcus Caselius Opetushallituksesta kertoo, kuinka kehitti yhdeksäsluokkalaisten kanssa Opintopolku.fi-palvelun perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaun hakulomaketta palvelumuotoilun keinoin entistä käytettävämmäksi ja käyttäjäystävällisemmäksi.

Kenelle?

Tapahtuma on suunnattu oppilaitoksissa ja korkeakouluissa asiakkuuksien, muotoilun, kehittämisen, johtamisen, viestinnän tai markkinoinnin parissa työskenteleville, mutta kaikki aiheesta kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita. Tapahtuman järjestää Opetushallitus.

Aika: maanantai 2.10.2023 klo 12–13.15

Paikka: etätapahtuma (Teams), linkki tapahtumaan lähetetään ilmoittautuneille lähempänä tapahtumaa. Tapahtumaa ei tallenneta.

 

Ohjelma:

Klo 12 Tervetuloa Elina Piskonen, asiakaskokemuspäällikkö, Opetushallitus

Klo 12.10 Oppilaitosnuorisotyön kehittäminen palvelumuotoilun keinoin, Sanna-Mari Pöyry, TKI-asiantuntija, Osaamiskeskus Nuoska

Klo 12.30 Unelmien hakulomake nuoria kuunnellen, Marcus Caselius, erityisasiantuntija, Opetushallitus

Klo 12.50 Paneelikeskustelu ja kokemusten jakaminen

Klo 13.15 Tilaisuus päättyy

Ilmoittaudu mukaan alla olevasta linkistä viimeistään 27.9.2023

Ilmoittautumislinkki

Aika ja paikka

2.10.2023 12.00 – 13.15
1 h 15 min

Ilmoittautumisaika

5.9.2023 – 27.9.2023 klo 16:15