LUDOS-palvelu ja suullinen koe sekä lukiodiplomit - verkkokoulutus

Tervetuloa LUDOS-palvelun ja suullisen kokeen sekä lukiodiplomien verkkokoulutukseen!

LUDOS-palvelu tuo lukion koepankin osaksi Opintopolkua. 

Vuodesta 2010 asti lukioita palvellut koepankki (suko.oph.fi) uudistuu osaksi Opintopolkua. Uuteen LUDOS-palveluun on helppo kirjautua ja se tukee opettajien työtä. Palvelu sisältää materiaaleja suullisen kielitaidon arviointiin, lukiodiplomeihin ja puheviestintätaitojen päättökokeisiin. 

Opetushallitus järjestää keskiviikkona 28.8. klo 15 verkkokoulutuksen (Teams). Tässä verkkokoulutuksessa käydään läpi palvelun toiminnallisuuksia ja vastataan esiintyviin kysymyksiin palvelun käyttöönotosta. 

Webinaarissa ohjeistetaan tarkemmin käyttäjätunnuksien hallintaa, mistä palvelun ohjeet löytyvät, sekä mitä kautta saa tukea ongelmatilanteissa. Esittelemme myös lyhyesti keväällä 2023 käynnistynyttä LUDOS-palvelun kehitystyötä uuden palvelun taustalla. 

Yhteisen esittelyn jälkeen jakaudutaan kahteen ryhmään, jossa toisessa palvelua esitellään tarkemmin toisen kotimaisen kielen ja vieraan kielen suullisen kielitaidon kokeen näkökulmasta ja toisessa lukiodiplomien näkökulmasta.

Webinaari on suunnattu palvelun käyttäjille eli lukioiden kielten opettajille, lukiodiplomiaineiden opettajille sekä rehtoreille ja muulle hallintohenkilöstölle.  

Webinaari päättyy viimeistään klo 16.30. 

Verkkokoulutuksia on myös maanantaina 26.8. klo 16 teemalla LUDOS ja puheviestintätaitojen päättökoe (PUHVI) sekä torstaina 29.8. klo 16 LUDOS ja suullinen koe sekä lukiodiplomit (sama esitys kuin tässä keskiviikon tilaisuudessa).  

Lisätietoja muista verkkokoulutuksista Opetushallituksen tapahtumasivulla.

Lisätietoja LUDOS-palvelusta -> oph.fi/ludos  

Lisätietoja lukio [at] oph.fi 

 

Rekisteröityminen tapahtumaan

Aika ja paikka

28.8.2024 15.00 – 16.30

Ilmoittautumisaika

19.6.2024 – 27.8.2024 klo 23:59