LUDOS-palvelu ja suullinen koe sekä lukiodiplomit - verkkokoulutus

Tervetuloa LUDOS-palvelun ja suullisen kokeen sekä lukiodiplomien verkkokoulutukseen!

LUDOS-palvelu tuo lukion koepankin osaksi Opintopolkua. 

Vuodesta 2010 asti lukioita palvellut koepankki (suko.oph.fi) uudistuu osaksi Opintopolkua. Uuteen LUDOS-palveluun on helppo kirjautua ja se tukee opettajien työtä. Palvelu sisältää materiaaleja suullisen kielitaidon arviointiin, lukiodiplomeihin ja puheviestintätaitojen päättökokeisiin. 

Opetushallitus järjestää torstaina 29.8. klo 16 verkkokoulutuksen (Teams). Tässä verkkokoulutuksessa käydään läpi palvelun toiminnallisuuksia ja vastataan esiintyviin kysymyksiin palvelun käyttöönotosta. 

Tilaisuudessa ohjeistetaan tarkemmin käyttäjätunnuksien hallintaa, mistä palvelun ohjeet löytyvät, sekä mitä kautta saa tukea ongelmatilanteissa. Esittelemme myös lyhyesti keväällä 2023 käynnistynyttä LUDOS-palvelun kehitystyötä uuden palvelun taustalla. 

Yhteisen esittelyn jälkeen jakaudutaan kahteen ryhmään, jossa toisessa palvelua esitellään tarkemmin toisen kotimaisen kielen ja vieraan kielen suullisen kielitaidon kokeen näkökulmasta ja toisessa lukiodiplomien näkökulmasta.

Tilaisuus on suunnattu palvelun käyttäjille eli lukioiden kielten opettajille, lukiodiplomiaineiden opettajille sekä rehtoreille ja muulle hallintohenkilöstölle.  

Tilaisuus päättyy viimeistään klo 17.30. 

Verkkokoulutuksia on myös maanantaina 26.8. klo 16 teemalla LUDOS ja puheviestintätaitojen päättökoe (PUHVI) sekä keskiviikkona 28.8. klo 15 LUDOS ja suullinen koe sekä lukiodiplomit (sama esitys kuin tässä torstain tilaisuudessa).  

Lisätietoja muista verkkokoulutuksista Opetushallituksen tapahtumasivulla.

Lisätietoja LUDOS-palvelusta -> oph.fi/ludos  

Lisätietoja lukio [at] oph.fi (lukio[at]oph[dot]fi) 

Rekisteröityminen tapahtumaan

Aika ja paikka

29.8.2024 16.00 – 17.30

Ilmoittautumisaika

17.6.2024 – 28.8.2024 klo 23:59