Uudistamme lukiodiplomia yhdessä!

Seminaari Koulutuksen kehittäminen Laatu ja kehittäminen Osaamisen arviointi Lukiokoulutus

Opetushallitus järjestää Uudistamme lukiodiplomia yhdessä! -seminaarin 8.5.2024 Helsingissä (Helsinki Congress Paasitorni Paasivuorenkatu 5 A, 00530 Helsinki). Tilaisuus on osallistujille maksuton. Lukiodiplomien kehittämisen aloitusseminaari koostuu kaikille yhteisestä osuudesta ja rinnakkaisista lukiodiplomikohtaisista työpajoista. Kaikille yhteiseen aamupäivän osuuteen voi osallistua etänä (klo 9.30-12.15).

Tilaisuuden kohderyhmiä ovat lukiodiplomiaineiden opettajat, lukioiden rehtorit, koulutuksen järjestäjien edustajat sekä yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen edustajat ja muut lukiodiplomien kehittämistyöstä kiinnostuneet. 

Opetushallitus kehittää lukiodiplomijärjestelmää sisällöllisesti vuosina 2024–2027 opetus- ja kulttuuriministeriön toimeksiannon pohjalta. Tavoitteena on kehittää lukiodiplomista entistä laadukkaampi ja luotettavampi pitkäkestoinen sekä monipuolinen erityisen osaamisen ja harrastuneisuuden näyttö, joka voidaan suorittaa eri aineissa ja aineryhmissä. Lukiodiplomeja kehitetään Opetushallituksen kehittämissuunnitelma -esityksen (2022) pohjalta. 

Opetushallitus tukee myös hallitusohjelman kirjauksen mukaisen lukiodiplomin uudistamisen valmistelua. Hallitusohjelman mukaisesti valmisteltavat esitykset kohdistuvat nuorille tarkoitettuun lukiokoulutuksen oppimäärään (810/2018) sisältyviin pakollisiin taito- ja taideaineisiin. Musiikin, kuvataiteen, liikunnan lukiodiplomit muuttuisivat ylioppilastutkinnon kyseisten taito- ja taideaineiden koesuorituksiksi.

Seminaarin ohjelma ja ilmoittautuminen