XVI Yleissivistävän koulutuksen ja varhaiskasvatuksen kansainvälisyyspäivät

Kansainvälistyminen Koulutuksen kehittäminen Opettajat ja kasvattajat Esiopetus Lukiokoulutus Perusopetus Varhaiskasvatus Erasmus kouluissa Erasmus+ yleissivistävälle koulutukselle eTwinning Nordplus-ohjelma TCA
Kuvituskuvassa nuoria portailla
Sininen teksti: Erasmus+, muuttaa elämäsi - avartaa maailmasi.

 

 

Globaalisti lokaali – sivistykselle siivet

Moninaisuus, kieli- ja kulttuuriosaaminen ja kansainvälinen toiminta rikastavat päiväkodin, koulun ja lukion arkea. Kansainvälisyyspäivillä pohditaan yhdessä lasten ja nuorten maailmankansalaiseksi kasvun tukemista ja kotikansainvälisyyden merkitystä oppimisyhteisön voimavarana. 

Yleissivistävän koulutuksen ja varhaiskasvatuksen kansainvälisyyspäivät järjestetään Vantaalla 3.–4.10.2024. Kansainvälisyyspäivät on suunnattu perusopetuksen ja lukiokoulutuksen opettajille ja rehtoreille, varhaiskasvatuksen ammattilaisille, opetuspäälliköille, sivistysjohtajille ja muille, joita kiinnostaa yleissivistävän koulutuksen ja varhaiskasvatuksen kansainvälistyminen.

Kansainvälisyyspäivät järjestetään Vantaan kaupungin ja Opetushallituksen yhteistyönä.

Ohjelma

Torstai 3.10.

9.30–11.30     Vapaaehtoisia tutustumiskäyntejä kansainväliseen Vantaaseen 

12.30–13.30   Lounas

13.30–14.00   Avajaiset 

Tervetulosanat: Vantaan kaupunki ja Opetushallitus

14:00–14:30  Perttu Pölönen: "Toivon näkökulma maailmaan ja nuorille, ilmastoahdistuksesta huolimatta"

Perttu Pölönen on futuristi, tietokirjailija ja Sävelkellon keksijä. Hänet on valittu MIT Tech Reviewin Euroopan 35 lupaavimman innovaattorin joukkoon. Pölönen on innostava puhuja, joka uskoo vahvasti tulevaisuuteen. Hän käsittelee laajasti tulevaisuuden haasteita ja mahdollisuuksia, kuten teknologian murrosta, tulevaisuuden työelämää, koulutusta ja vastuullisuutta. 

14.30–14.45    Tauko

14.45–15.30    Rinnakkaiset sessiot (A)

15.30–16.00    Tauko, Infotori avoinna, kahvit

16.00–16.45    Rinnakkaiset sessiot (B) 

17.00–17.30    Fon Krairiksh: "3 vinkkiä yhdenvertaisuuden ja antirasismin edistämiseen omassa työyhteisössä"

Fon Krairiksh on DEI-asiantuntija, jolla on vankkaa kokemusta inkluusion rakentamisesta monikielisissä ja monikulttuurisissa ympäristöissä. Ennen deideitä hän on työskennellyt mm. Anti-Racist Forumissa ja edistänyt DEI-käytäntöjä Aalto yliopiston yhteisössä. Fonin erikoisala on kielellisten työkalujen, kuten selkokielisyyden implementointi monikielisessä työympäristöissä yhteenkuuluvuuden ja inkluusion lisäämiseksi. 

19.00–21.30    Iltaohjelmaa ja kevyt illallinen Ilmailumuseossa 

Perjantai 4.10. 

8.30–9.30        Virkistävä päivän aloitus

9.45–10.30      Rinnakkaiset sessiot (C)

10.30–11.00    Tauko,  Infotori avoinna

11.00–11.30   Anna Soudakova: "Kirjallisuus monikielisen ja -kulttuurisen identiteetin tukijana"         

Anna Soudakova on opettaja ja kirjailija. Hänen esikoisromaaninsa oli ehdolla Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnoksi vuonna 2020. Soudakova korostaa kirjallisuuden merkitystä sivistyksen ja lukutaidon perustana sekä kulttuurisen ymmärryksen rakentamisessa. 

11.30–12.10    Miina Savolainen: "Arvostavan katseen koulu!"

Koulu on katseiden yhteisö. Koulun käytävillä lapset ja nuoret mittailevat toisiaan ja pohtivat omaa minuuttaan: "Millaisena minut nähdään – olenko oikeanlainen?" Kouluhenkilöstön mukana taas kulkee arvioivan katseen velvoittava paino. Kuinka koulu voisi olla psykologisesti turvallinen yhteisö, jossa ketään ei jätetä ulkopuolelle? Palkittu voimauttavan valokuvan menetelmä on konkreettinen, oppilaslähtöinen keino oppia yhdessä arvostavaa vuorovaikutusta sekä tunne- ja mielenterveystaitoja. Muun muassa Maailman ihanin tyttö -lastensuojeluprojektista sekä Valokuvan voimaa -tv-sarjasta tunnettu Miina Savolainen johdattelee opettajuuden ydinarvojen äärelle elämyksellisellä kuvaluennollaan. Tule saamaan toivoa ja rohkaisua sekä kuulemaan Lehtikuusen koulun kokemuksista! Koulun diversiteettiä voidaan yhdessä helliä yhä vahvemmaksi!

12.10–12.30    Päivän päätös ja kiitokset

12.30               Lounas    

Yhteyshenkilöt: pia.hakkari(at)vantaa.fi ja sabrina.somersaari(at)oph.fi

Ilmoittautuminen - TAPAHTUMA ON TÄYNNÄ

Ilmoittautuminen tapahtumaan maanantaihin 16.9. kello 16.15 mennessä. Tapahtuman osallistujamäärä on rajattu 200 henkilöön. Ilmoittautumiset otetaan vastaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Tilaisuus on maksuton osallistujille. Osallistujat vastaavat itse matka- ja majoituskuluistaan. Clarion Hotel Aviapoliksessa on kiintiövaraus ajalle 3.-4.10.2024 (ks lisätietoa ohjelmasta).

Sakari Manninen, Vantaan kaupunki 2020

Aika ja paikka

3. – 4.10.2024
Mercuria
Martinlaaksontie 36, Vantaa
Clarion Hotel Aviapoliksessa on kiintiövaraus ajalle 3.-4.10.2024
ks. lisätietoja ohjelmasta.

Ilmoittautumisaika

Tapahtuma on täynnä

Liitteet

Ohjelma
Tutustumiskäyntejä kansainväliseen Vantaaseen 3.10. & Virkistävä päivän aloitus 4.10.
Rinnakkaiset sessiot
Perttu Pölönen: "Toivon näkökulma maailmaan ja nuorille, ilmastoahdistuksesta huolimatta"
Anna Soudakova: "Kirjallisuus monikielisen ja -kulttuurisen identiteetin tukijana"