Hyppää pääsisältöön

Opetushallituksen avoimet työpaikat


Tule töihin Opetushallitukseen! Virasto sijaitsee hyvällä paikalla Helsingin Hakaniemessä ja opetushallituslaiset viihtyvät työssään hyvin. Tehtävämme ovat mielekkäitä ja vastuullisia. Opetushallitus panostaa monin tavoin henkilöstön hyvinvointiin ja ammatilliseen kehittymiseen.

Opetushallituksessa työskentelee noin 370 henkilöä. Lisäksi virastoon on palvelussuhteessa parikymmentä Suomen kielen ja kulttuurin opettajaa, jotka työskentelevät yliopistoissa eri puolilla maailmaa, sekä kolmisenkymmentä Eurooppa-kouluissa työskentelevää opettajaa. Opetushallituksen kirjanpitoyksikköön kuuluu myös kuusi valtion oppilaitosta. Tyypillisesti Opetushallituksessa työskennellään asiantuntijatehtävissä ja koulutustaustana on korkeakoulututkinto. Yleisimpiä ovat kasvatustieteen, humanististen aineiden sekä yhteiskuntatieteiden tutkinnot.

Keskeiset tehtävämme ovat koulutuksen kehittäminen ja kansainvälistymisen edistäminen.

Laadimme perusteet opetussuunnitelmille, varhaiskasvatussuunnitelmalle ja ammatillisille tutkinnoille ja kehitämme koulutusta erilaisin hankkein, ja ennakoimme osaamis- ja koulutustarpeita. Tuotamme myös palveluita opiskelijavalintojen toteuttamista varten. Lisäksi hallinnoimme kielitutkintoja ja opetusalan täydennyskoulutusta.

Toisena päätehtävänämme toteutamme kansainvälistymistä edistäviä ohjelmia sekä sopimuksia ja tarjoamme kansainvälistymiseen liittyviä neuvontapalveluja sekä vastaamme ulkomailla suoritettujen opintojen tunnustamisesta.

Lisäksi tuotamme toimialan kehittämistä ja päätöksentekoa tukevaa tietoa sekä tilastoja koulutuksesta ja kansainvälisyydestä. 

Opetushallituksen avoimet työpaikat valtiolle.fi:ssä

Kustannustoimittaja

Etsimme ammattitaitoista kustannustoimittajaa Opetushallituksen kustannustiimiin. Täydennämme kaupallisten kustantamojen oppimateriaalivalikoimaa tuottamalla materiaaleja pienille kohderyhmille mm. kieliin ja katsomusaineisiin, pienille ammattialoille, erityisopetukseen ja maahanmuuttajien koulutukseen. Painetuista ja digitaalisista oppimateriaaleista, digiharjoituksista ja opettajan aineistoista koostuvia oppimateriaaleja kustannetaan sekä suomeksi että ruotsiksi varhaiskasvatuksesta aikuiskoulutukseen. Edistämme koulutuksen tasa-arvoa laadukkaiden oppimateriaalien avulla. Tutustu tuotteisiimme osoitteessa oph.fi/verkkokauppa. Kustannustoimittaja tukee ja ohjaa käsikirjoittajia, graafikoita ja kuvittajia tuotantoprosessissa ja koordinoi tekijäryhmien toimintaa yhdessä oppimateriaalipäällikön kanssa. Toimintakenttämme on laaja, joten työhön sisältyy useiden eri ammattialojen, oppiaineiden ja luokka-asteiden oppimateriaalien toimittamista. Osallistut erilaisten oppimateriaalikokonaisuuksien kehittämiseen, suunnitteluun, toteuttamiseen ja markkinointiin. Tehtäviisi kuuluu painettujen ja digitaalisten oppikirjojen, digitaalisten opettajan aineistojen ja digiharjoitusten sekä äänite- ja videokäsikirjoitusten toimittaminen. Tarvittaessa vastaat myös kuvatoimituksesta. Arvioit käsikirjoitusten toimivuutta ja ohjaat käsikirjoittajia koko kirjoitusprosessin ajan laadukkaan sisällön ja rakenteen tuottamisessa. Varmistat, että oppimateriaali on tyyliltään ja vaikeustasoltaan kulloisellekin kohderyhmälle sopiva. Pystyt myös kielenhuoltamaan ja oikolukemaan toimittamasi tekstit. Hallitset lain edellyttämät saavutettavuusvaatimukset ja pystyt ohjaamaan työryhmiä sekä sisällöllisesti että teknisesti saavutettavan sisällön toteuttamisessa.

Suomen kielen ja kulttuurin vierailevat lehtorit

Suomen kielen ja kulttuurin opetusta tarjoavissa ulkomaisissa yliopistoissa on vuosittain noin 18 Opetushallituksen lähettämää vierailevaa opettajaa. Lähetetyille opettajille maksetaan suomalaisen palkkatason mukaista palkkaa. Kustannukset jaetaan Opetushallituksen ja yliopiston kesken.
Hae täällä
Opetushallituksen lähettämille Suomen kielen ja kulttuurin opettajille ulkomailla on oma virastotunnuksensa valtiolle.fi-sivustolla.
Lisätietoa
Tältä sivulta saat lisätietoa Opetushallituksen lähettämien Suomen kielen ja kulttuurin opettajien työstä sekä hakuohjeista ja -kelpoisuuksista.