Hyppää pääsisältöön

Asiointi- ja neuvontapalvelut


Sivun alusta löydät neuvontapalveluidemme yhteystiedot ja sivun lopusta asiointipalvelumme.

Neuvonnan yhteystiedot

Arvo-palvelun neuvonta

Arvo-opetushallinnon vaikuttavuustietopalvelulla kerätään ammatillisen koulutuksen valtakunnallinen opiskelijapalaute sekä työelämäpalaute työpaikkaohjaajilta ja työpaikkojen oppilaitosyhteistyöstä vastaavilta henkilöiltä. Valtakunnalliset tulokset julkaistaan anonyymissä tilastomuodossa vipunen.fi -palvelussa.

 • Neuvonta: arvokyselyt(at)oph.fi

eHOKS-neuvonta

eHOKS kokoaa yhteen paikkaan tietoja ammatillisen koulutuksen opiskelijoiden henkilökohtaisista osaamisen kehittämissuunnitelmista (HOKS). Palvelu mahdollistaa tietojen katselun ja jakamisen.

 • Neuvonta: ehoks(at)opintopolku.fi

ePerusteet-palvelu toimii opetussuunnitelmien, tutkintojen ja koulutusten perusteiden laatimisen alustana. Palvelu sisältää myös opetuksen ja koulutuksen järjestäjille suunnatut paikalliset työkalut.

 • Neuvonta: eperusteet(at)opintopolku.fi

Opetushallituksen tuottamat maksulliset julkaisut ja oppimateriaalit löydät verkkokaupastamme.

 • Tuotteisiin liittyvät kysymykset: julkaisut(at)oph.fi 
 • Tilauksiin ja toimituksiin liittyvät kysymykset: asiakaspalvelu(at)kirjavalitys.fi tai puh. 010 345 100, Kirjavälitys Oy. 

Koski-palvelun neuvonta

Koski-palvelu kerää yhteen tiedot kunkin oppijan koulutuksesta yksittäisestä opintosuorituksesta suoritettuihin tutkintoihin asti. Palvelu sisältää tiedot oppijan opinto-oikeuksista sekä suoritettujen tutkintojen keskeisistä sisällöistä ja osaamisvaatimuksista.

 • Neuvonta: koski(at)opintopolku.fi

Jos sinulla on kysyttävää ammatillisen koulutuksen, lukiokoulutuksen, ammattikorkeakoulutuksen tai yliopistokoulutuksen yhteishauissa hakemisesta, tutustu Opintopolkuun ja hakuneuvontaan liittyviin yhteystietoihin.

Opetushallituksen järjestämiin maksullisiin koulutuksiin ja tapahtumiin sekä tilauskoulutuksiin liittyvät kysymykset ja tarjouspyynnöt.

 • Tiedustelut: koulutuspalvelut(at)oph.fi

Opetushallituksen Maailmalle.netistä löydät puolueetonta tietoa opiskelusta, työharjoittelusta, vapaaehtoistyöstä ja nuorisovaihdoista ulkomailla.

 • Opiskelijavalinnat ammatilliseen koulutukseen, lukiokoulutukseen ja perusopetuksen jälkeiseen valmistavaan koulutukseen: virkailija(at)opintopolku.fi
 • Opiskelijavalinnat korkeakoulutukseen: korkeakoulutiimi(at)opintopolku.fi
 • Opintopolun organisaatiotietojen hallinta, käyttäjähallinta, koodistojen hallinta ja muut yhteiskäyttöiset palvelut: yhteisetpalvelut(at)opintopolku.fi

Oppimisen tuen neuvontapalvelu tarjoaa ohjausta ammattilaisille ja huoltajille oppimisen tukeen liittyvissä kysymyksissä.

Valteri on valtakunnallinen oppimis- ja ohjauskeskus, joka tukee lähikouluperiaatteen toteutumista tarjoamalla monipuolisia palveluja yleisen, tehostetun ja erityisen tuen tarpeisiin.

 • Tiedustelut: enquiries(at)oph.fi

Varda kokoaa varhaiskasvatuksen kansallisessa suunnittelu- ja ohjaustyössä tarvittavat tiedot yhteen paikkaan. Keskeisiä tietoja ovat tiedot varhaiskasvatuksessa olevista lapsista, toimipaikoista sekä henkilöstöstä.

 • Neuvonta: varda(at)opintopolku.fi

Asiointipalvelut

Auktorisoitujen kääntäjien rekisteri

Auktorisoitujen kääntäjien rekisteri

www03.oph.fi

Etsitkö auktorisoitua kääntäjää? Voit etsiä kääntäjiä palvelussa. Kun löydät tarpeisiisi sopivan kääntäjän, pyydä tarkat yhteystiedot sähköpostiosoitteesta auktoris.lautakunta(at)oph.fi

Oikeustulkkirekisteri

Oikeustulkkirekisteri

oikeustulkkirekisteri.opintopolku.fi

Etsitkö oikeustulkkia? Opetushallitus ylläpitää oikeustulkkirekisteriä, johon oikeustulkkirekisterilautakunnan hyväksymät oikeustulkit merkitään. Voit tutustua tulkkeihin palvelussa.

Opintopolku

Opintopolku

opintopolku.fi

Opintopolku-palvelussa voit saada tietoa eri koulutusvaihtoehdoista, hakea peruskoulun jälkeisiin opintoihin, hakea valtakunnallisessa yhteishaussa yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin sekä osallistua joihinkin jatkuviin hakuihin ja erillishakuihin. Opintopolun Oma Opintopolku palvelussa voit tunnistautuneena katsoa omat hakemuksesi ja ottaa opiskelupaikan vastaan, tarkastella omia opintosuoritustietojasi sekä katsoa varhaiskasvatuksessa olevan huollettavasi tietoja.

Virkailijan palvelut Opintopolussa

Virkailijan palvelut Opintopolussa

virkailija.opintopolku.fi

Opitnopolun virkailijan palveluissa voit kirjaudu opetushallinnon yhteisiin virkailijan palveluihin mm. ePerusteet, Koski, Opintopolku ja Varda.

Tutkintojen tunnustaminen

Tutkintojen tunnustaminen

Tutkintojen tunnustamisella tarkoitetaan päätöstä siitä, millaisen kelpoisuuden toisessa maassa suoritettu tutkinto antaa työtä tai opiskelupaikkaa haettaessa. Päätöksiä tekevät viranomaiset, oppilaitokset ja korkeakoulut sekä työnantajat.