Hyppää pääsisältöön

Asiointi- ja neuvontapalvelut


Sivun alusta löydät neuvontapalveluidemme yhteystiedot ja sivun lopusta asiointipalvelumme.

Neuvonnan yhteystiedot

Arvo-palvelun neuvonta

Arvo-opetushallinnon vaikuttavuustietopalvelulla kerätään ammatillisen koulutuksen valtakunnallinen opiskelijapalaute sekä työelämäpalaute työpaikkaohjaajilta ja työpaikkojen oppilaitosyhteistyöstä vastaavilta henkilöiltä. Valtakunnalliset tulokset julkaistaan anonyymissä tilastomuodossa vipunen.fi -palvelussa.

 • Neuvonta: arvokyselyt(at)oph.fi

eHOKS-neuvonta

eHOKS kokoaa yhteen paikkaan tietoja ammatillisen koulutuksen opiskelijoiden henkilökohtaisista osaamisen kehittämissuunnitelmista (HOKS). Palvelu mahdollistaa tietojen katselun ja jakamisen.

 • Neuvonta: ehoks(at)opintopolku.fi

ePerusteet-palvelu toimii opetussuunnitelmien, tutkintojen ja koulutusten perusteiden laatimisen alustana. Palvelu sisältää myös opetuksen ja koulutuksen järjestäjille suunnatut paikalliset työkalut.

 • Neuvonta: eperusteet(at)opintopolku.fi

Opetushallituksen tuottamat maksulliset julkaisut ja oppimateriaalit löydät verkkokaupastamme.

 • Tuotteisiin liittyvät kysymykset: julkaisut(at)oph.fi 
 • Tilauksiin ja toimituksiin liittyvät kysymykset: asiakaspalvelu(at)kirjavalitys.fi tai puh. 010 345 100, Kirjavälitys Oy. 

Koski-palvelun neuvonta

Koski-palvelu kerää yhteen tiedot kunkin oppijan koulutuksesta yksittäisestä opintosuorituksesta suoritettuihin tutkintoihin asti. Palvelu sisältää tiedot oppijan opinto-oikeuksista sekä suoritettujen tutkintojen keskeisistä sisällöistä ja osaamisvaatimuksista.

 • Neuvonta: koski(at)opintopolku.fi

Jos sinulla on kysyttävää ammatillisen koulutuksen, lukiokoulutuksen, ammattikorkeakoulutuksen tai yliopistokoulutuksen yhteishauissa hakemisesta, tutustu Opintopolkuun ja hakuneuvontaan liittyviin yhteystietoihin.

Opetushallituksen järjestämiin maksullisiin koulutuksiin ja tapahtumiin sekä tilauskoulutuksiin liittyvät kysymykset ja tarjouspyynnöt.

 • Tiedustelut: koulutuspalvelut(at)oph.fi
 • Opiskelijavalinnat ammatilliseen koulutukseen, lukiokoulutukseen ja perusopetuksen jälkeiseen valmistavaan koulutukseen: virkailija(at)opintopolku.fi
 • Opiskelijavalinnat korkeakoulutukseen: korkeakoulutiimi(at)opintopolku.fi
 • Opintopolun organisaatiotietojen hallinta, käyttäjähallinta, koodistojen hallinta ja muut yhteiskäyttöiset palvelut: yhteisetpalvelut(at)opintopolku.fi

Oppimisen tuen neuvontapalvelu tarjoaa ohjausta ammattilaisille ja huoltajille oppimisen tukeen liittyvissä kysymyksissä.

Valteri on valtakunnallinen oppimis- ja ohjauskeskus, joka tukee lähikouluperiaatteen toteutumista tarjoamalla monipuolisia palveluja yleisen, tehostetun ja erityisen tuen tarpeisiin.

Varda kokoaa varhaiskasvatuksen kansallisessa suunnittelu- ja ohjaustyössä tarvittavat tiedot yhteen paikkaan. Keskeisiä tietoja ovat tiedot varhaiskasvatuksessa olevista lapsista, toimipaikoista sekä henkilöstöstä.

 • Neuvonta: varda(at)opintopolku.fi