Oppaat ja käsikirjat

Eurooppalainen paikallisen nuorisotyön peruskirja

Nuorisotyö
Eurooppalainen paikallisen nuorisotyön peruskirja

Eurooppalainen paikallisen nuorisotyön peruskirja
(pdf, 895.79 KB)

Lataa

Eurooppalainen paikallisen nuorisotyön peruskirja edistää paikallisen nuorisotyön kehittämistä. Siinä esitetään, millaisten periaatteiden tulisi ohjata nuorisotyön kehittämistä.

Nuorisotyön laajat tavoitteet on lueteltu monissa tärkeissä Euroopan unionin ja Euroopan neuvoston poliittisissa julistuksissa. Tämä peruskirja kääntää nuo julistukset konkreettisiksi ohjeiksi laadukkaan nuorisotyön saavuttamiseksi ja ylläpitämiseksi.

Tämä peruskirja muodostaa yhteisen eurooppalaisen perustan nuorisotyön alalla käytävälle välttämättömälle vuoropuhelulle. Se on ilmainen menetelmätyökalu ja tarkistuslista, joka tukee sidosryhmien keskusteluja nuorisotyön kehittämistarpeista ja joka auttaa varmistamaan, ettei mitään osaa tai näkökulmaa jätetä huomiotta ja että nuorisotyötä hoidetaan mahdollisimman hyvin ja tehokkaasti.

Eurooppalainen paikallisen nuorisotyön peruskirja on laadittu osana Europe Goes Local -hanketta, jossa on osallisena 22 nuorisoalan Erasmus+ -ohjelman kansallista toimistoa. Lue lisää Europe Goes Local -hankkeesta.

Peruskirja on saatavilla myös englanniksi nimellä "The European Charter on Local Youth Work" sekä lukuisilla muilla kielillä. Tutustu eri kieliversioihin.

Tekijät
Europe Goes Local -hanke Erasmus+ -ohjelman rahoituksella
Julkaisuvuosi
2021
Julkaisu saatavana kielillä
Suomeksi