Oppimateriaali

Jäämaa - ensipeli aikuisille suomen kielen oppijoille

Kotoutuminen Maahanmuuttajakoulutus Aikuiskoulutus Äidinkieli ja kirjallisuus

TIEDOKSI:

Jäämaa on käytettävissä 31.12.2024 asti. Materiaali poistuu käytöstä 1.1.2025. Sama koskee kotisuomessa.fi-verkkosivustoa sekä Aikuisten perusopetuksen kurssimateriaaleja.

Opetushallitus tarjoaa oph.fi-sivustolla useita maksuttomia digimateriaaleja asiakkaiden käyttöön. Vuoden 2024 aikana poistamme materiaaleja, joiden tekninen toteutus tai sisältö on vanhentunut ajan kuluessa. Poistettavat materiaalit eivät myöskään täytä lakiin perustuvia saavutettavuuskriteerejä.

Aurinko paistaa kuumasti. Olet hiekkarannalla... Plim! Heräät ja huomaat, että oletkin lumisessa kaupungissa, jossa puhaltaa kylmä tuuli. Onneksi postissa tulee kutsu kesäjuhliin! Miten ihmeessä pääsisit niihin mukaan? Tämä selviää, kun tutustut Jäämaahan!

Adaptiivinen S2-digipeli Jäämaa hyödyntää monipuolisesti puheentunnistusta ja pelillisiä elementtejä. Jäämaassa voi harjoitella suomen kieltä aivan alkeista lähtien. Sitä voi pelata Android-puhelimella tai tietokoneella. Pelissä voi edetä eri reittejä riippuen siitä, miten hyvin on selviytynyt monipuolisista tehtävistä. Osassa tehtäviä pelaaja voi valita oikean vastauksen sanomalla sen ääneen.
 

Tekijät
Niina Autiomäki, Anni Itähaarla, Tapani Joelsson, Heli Kamppari, Tuija Lehtonen, Tapani Liukkonen, Tuomas Mäkilä, Jussi Okkonen, Cloubi Oy
Julkaisuvuosi
2019
Julkaisu saatavana kielillä
Suomeksi