Esitteet

Ohjeet ammatillisen ja lukiokoulutuksen opiskelijoille - Seksuaalisen häirinnän ja väkivallan ehkäiseminen ja siihen puuttuminen

Hyvinvointi Opetus ja ohjaus Oppilas- ja opiskelijahuolto Ammatillinen koulutus Lukiokoulutus Perusopetus Terveystieto
Nuori istuu varjossa pää painuksissa

Esite_Seksuaalisen häirinnän ja väkivallan ehkäiseminen ja siihen puuttuminen.pdf
(pdf, 452.2 KB)

Lataa

Seksuaalista häirintää ja väkivaltaa voi tapahtua ympäristöstä riippumatta, esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Opetushallitus on julkaissut materiaalipaketin, jossa on ohjeita opiskelijoille seksuaalisen häirinnän ja väkivallan tunnistamiseen, ehkäisemiseen ja niihin puuttumiseen. Materiaalipakettiin kuuluu esite ja juliste.

Esitteessä kerrotaan myös, mistä nuori voi saada tukea ja apua, jos hän on kokenut seksuaalista häirintää tai väkivaltaa. Esite on suunnattu erityisesti ammatillisen ja lukiokoulutuksen opiskelijoille mutta se soveltuu käytettäväksi myös peruskoulun vuosiluokilla 7–9 esimerkiksi osana terveystiedon opetusta ja muuta koulun hyvinvointi- ja tasa-arvotyötä. 

Voit ladata esitteen itsellesi tältä sivulta. Esite on saatavilla suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, pohjoissaameksi, inarinsaameksi, koltansaameksi sekä venäjäksi, arabiaksi, somaliksi, kurdiksi ja farsiksi. Yhdessä esitteen kanssa on myös julkaistu lyhyempi juliste, joka on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Esite eri kielillä

 

Tekijät
Opetushallitus
Julkaisuvuosi
2022
Julkaisu saatavana kielillä