Oppimateriaali

Oma city – kaupunkiseikkailu

Maahanmuuttajakoulutus Perusopetus Yhteiskuntaoppi Yleissivistävä koulutus

Oma city – kaupunkiseikkailu poistuu käytöstä tammikuussa 2024.

Oma city – kaupunkiseikkailu on 5-6 -luokkalaisille maahanmuuttajanuorille suunnattu yhteiskuntaopin oppimateriaali. Se opastaa oppilasta tuntemaan suomalaisen yhteiskunnan rakennetta lapset ja nuoren näkökulmasta. Kalle-variksen ohjaamana oppilas tutustuu sisäsuomalaiseen kaupunkiin, jonka hän itse saa suunnitella ja jossa hän voi nuorena ja kansalaisena toimia.

Oma City koostuu kymmenestä kohteesta (esim. koti, kirjasto, luonnonsuojelualue), joissa kaikissa on runsaasti tehtäviä ja pelejä, jotka oppilas käy läpi haluamassaan järjestyksessä ja eri aikoina. Ohjelman tekstit voi kuunnella karaokena tai lukea ilman ääntä. Lopuksi oppilas voi tulostaa itselleen diplomin.

Oma City ohjaa oppilasta kasvuun yhteisön ja yhteiskunnan jäsenenä. Se tarjoaa erilaisia työtapoja ja tukee monilukutaitoa ja erityisesti ympäristön kuvakielen ymmärtämistä. Oppilas voi arvioida omaa osaamistaan eri tavoin. Oma City edistää hauskalla tavalla oppimisen iloa ja luovuutta ja huomioi oppilaan yksilölliset tarpeet niin luokassa kuin itsenäisessä työskentelyssäkin.

Tekijät
Ilpo Probst, Ritva Aarras-Saari, Maia Raitanen, Jaakko Frösén, Tero Rynkä, Ubiikki OY
Julkaisuvuosi
2014