Usein kysyttyä

Avainsanat: Ukraina Korkeakoulutus Erasmus+ Team Finland Knowledge

Venäjän Ukrainaan kohdistaneen hyökkäyksen seurauksena Suomi on päättänyt jäädyttää korkeakoulu- ja tiedeyhteistyön Venäjän ja Valko-Venäjän kanssa.  Opetus- ja kulttuuriministeriö suosittaa yliopistoja ja ammattikorkeakouluja jäädyttämään käynnissä olevan organisaatioiden välisen yhteistyön ja uusien hankkeiden suunnittelun venäläisten ja valkovenäläisten kumppaniorganisaatioiden kanssa. Käynnissä olevia opiskelijavaihtoja ei tarvitse keskeyttää. Uusia opiskelijavaihtoja ei käynnistetä. 

Venäläisten ja valkovenäläisten korkeakoulujen kanssa tehtyjen double degree -sopimusten perusteella suomalaisiin korkeakouluihin myönnetyt opinto-oikeudet pysyvät voimassa ja opiskelijat voivat jatkaa opintojaan normaalisti. Uusia sopimuksia ei solmita.

OKM:n suositusta noudatetaan myös Opetushallituksen Erasmus+ - ja Team Finland Knowledge -ohjelmissa. Uusia opiskelija-, harjoittelija, opettaja- tai henkilökuntavaihtoja Suomen ja Venäjän tai Valko-Venäjän välillä ei tule käynnistää.

Mahdollisia käynnissä olevia liikkuvuusjaksoja ei ole tarpeen keskeyttää, mutta kotimaahan voi halutessaan palata kesken vaihdon ja näihin tapauksiin voidaan soveltaa force majeure -sääntöä.

Tämä käytäntö on voimassa toistaiseksi.

Suora linkki tähän vastaukseen: https://www.oph.fi/fi/usein-kysyttya/voiko-korkeakoulu-toteuttaa-opiske…