Usein kysytyt kysymykset


Olemme koonneet tälle sivulle tietoa Opetushallituksen eri osa-alueista. Jos et löydä vastausta, niin voit lähettää kysymyksesi lomakkeella, joka löytyy sivun alalaidasta.

25 aiheeseen liittyvää kysymystä

Erasmus+ KA101, Voiko opettaja osallistua eri kurssille, kuin hakemukseen on merkitty?

Avainsanat Erasmus+ yleissivistävälle koulutukselle

Jos uusi kurssi on perusteltavissa teidän hakemuksenne eurooppalaisen kehittämissuunnitelman kautta, niin opettaja voi osallistua siihen.

Erasmus+ KA101. Pitääkö meillä toimittaa jotakin muuta, kuin tuo loppuraportti lopun tuen saamiseksi? Ja uudelleen päivätty Declaration of Honour?

Avainsanat Erasmus+ yleissivistävälle koulutukselle

Lähetä Mobility Toolista sähköinen loppuraportti, jonka allekirjoitusoikeudellinen henkilö vahvistaa omalla Declaration of Honour allekirjoituksellaan, jossa on tuore päiväys. Muita liitteitä ei ole. Declaration of Honour löytyy Mobility Tool+ -alustalta kohdasta ”Reports” ja ”Annexes”.
 

Erasmus+ KA101. Tiedustelisin, pitääkö job shadowing jaksoista pyytää joku todistus kohdekouluilta?

Avainsanat Erasmus+ yleissivistävälle koulutukselle

Jokaisesta kurssille tai/ja job shadowingiin osallistumisesta tulee olla osallistumistodistus, jossa vähimmäistiedot: 1)osallistujan nimi, 2) koulutuksen/kurssinjärjestäjän nimi, 3) koulutuksen/kurssin nimi, 4)koulutuksen/kurssin aloitus- ja loppumispäivä ja 5) koulutuksen/kurssinjärjestäjän allekirjoitus. Alkuperäisen todistuksen saa osallistuja pitää itsellään mutta teidän pitää saada siitä kopio ja muistakaa säilyttää se. Jos vastaanottavalla organisaatiolla ei ole valmista pohjaa, voi todistuksen laatia sivulla täydennyskoulutushankkeen osallistujalle olevan mallin avulla ja muokata sitä tapauskohtaisesti (ks. muista osallistumistodistus -otsikko)

Erasmus+ KA101. Mitä kautta voisimme saada muista maista opettajia KA1 job shadowing-jaksolle koulullemme?

Avainsanat Erasmus+ yleissivistävälle koulutukselle

Kirjaudu Gateway –portaaliin ja tee sinne ilmoitus.
Katso ensin muiden tekemiä ilmoituksia osoitteessa. Laita hakusanaksi vaikka job shadowing niin sinne tulee muutamia kouluja, jotka ovat hakemuksen jo tehneet.
Vastaanottavalle koululle ei ole olemassa mitään varsinaisia sääntöjä, kaikki byrokratia hoituu tulevan opettajan kautta. Teidän pitää vain antaa koulunne PIC-numero, jos teillä se on, suunnitella vaihtoa ennakkoon tulijan kanssa, isännöidä job shadowing ja antaa lopuksi osallistujatodistus.

Sivulta täydennyskoulutushankkeen osallistujalle saat lisätietoa otsikosta "Kurssin, job shadowing tai opetuskohteen etsiminen".

Erasmus+ KA101. Pitääkö Declaration of Honour:ssa olla allekirjoittajan NATIONAL ID number ja jos, niin onko se siis henkilöturvatunnus vai mikä?

Avainsanat Erasmus+ yleissivistävälle koulutukselle

NATIONAL ID number jätetään täydentämättä. Se ei ole meillä käytössä. Sama allekirjoitussivu on käytössä yli 30 maassa ja joissain maissa se on käytössä.

Erasmus+ KA101. Raportti on jo kokonaisuudessaan kirjoitettu, mutta Budget -osuus näyttää, että liian vähän rahaa olisi käytetty. Meille myönnettiin 14060,00€ ja budget näyttää käytetyn 12720,00€.

Avainsanat Erasmus+ yleissivistävälle koulutukselle

Et ole täydentänyt kohdasta ”Budget” kohtaa ”Organisational Support”. Kun kirjoitat siihen isompaan laatikkoon pienessä laatikossa olevan ehdotussumman 3500 €, niin budjettinne jopa ylittyy. Ette tietenkään voi saada tukea enempää kuin teille on myönnetty mutta voitte lähettää loppuraportin tuossa muodossa meille, me teemme leikkauksen täällä. Kun kirjoitat summan niin kirjoita vain numerot, älä kirjoita mitään välimerkkiä.

Erasmus+ KA101. Project Summary-kohdassa on teksti suoraan hakemuksestamme. Korjaanko tätä nyt jollain tavalla toteutuneen mukaiseksi? Käännänkö samaan ruutuun englanniksi? En löytänyt erikseen kohtaa englanniksi käännetylle tiivistelmälle projektista.

Avainsanat Erasmus+ yleissivistävälle koulutukselle

Mobility Tool+ ottaa tiivistelmän hakulomakkeestanne, jonka te muokkaatte toteutuneen mukaiseksi. Mobility Toolissa on ruutu englannin kielistä tiivistelmää varten. Jos hanke arvioidaan loppuraportin tarkastuksessa hyväksi, tiivistelmä siirtyy EU:n hanketietokantaan Muut kohdat loppuraportissa voi kirjoittaa suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Erasmus+ KA101. Meidän viimeinen, hakemuksen mukainen liikkuvuus päättyi marraskuun lopussa ja loppuraportti olisi tehtävä siitä kahden kuukauden kuluttua?

Avainsanat Erasmus+ yleissivistävälle koulutukselle

Näet hankekautenne päättymisajankohdan hankesopimuksestanne ja Mobility Tool+ -alustan Details -sivulta. 60 päivän rajaa ei siis lasketa liikkuvuuksien päättymisestä vaan koko hankekautenne päättymisestä. Ks. loppuraporttiohje otsikosta Mobility Tool+ -raportointialusta, sivulta täydennyskoulutushankkeen osallistujalle.

Erasmus+ KA101. Kysymys budget-kohdasta eli olenko tehnyt jotain väärin kun mikään kurssimaksu ei ole siirtynyt budget-kohtaan, vaikka meiltä kaksi on jo käynyt kurssilla?

Avainsanat Erasmus+ yleissivistävälle koulutukselle

Sinun pitää täydentää Mobilitys –kohdassa ”Course Fees No. Days” kurssipäivien lukumäärä. Eli mene nimen kohdalta edit-tilaan, lisää päivien määrä ja tallenna.

Erasmus+ KA101. Kurssille osallistunut ei ole palauttanut osallistujaraporttia Mobility Tool+ -alustalle, miten voi lähettää sen hänelle uudelleen täydennettäväksi?

Avainsanat Erasmus+ yleissivistävälle koulutukselle

Voit lähettää osallistujaraportin hänelle uudelleen Mobility Tool+ -alustalta kohdasta Mobilities – valitsemalla ko. henkilön rivin ja painalla ”bulk operations” ja sitten näkyviin tulevasta ”Re-Send Participant Report Request”.

Näytetään 1-10/25