Usein kysytyt kysymykset


Olemme koonneet tälle sivulle tietoa Opetushallituksen eri osa-alueista. Jos et löydä vastausta, niin voit lähettää kysymyksesi lomakkeella, joka löytyy sivun alalaidasta.

29 aiheeseen liittyvää kysymystä

Erasmus+ KA101. Onko tämä tuki verovapaata eli voidaanko se käsittää ikään kuin ”päivärahaksi” vai tuleeko siitä ottaa vero?

Avainsanat Erasmus+ yleissivistävälle koulutukselle

Erasmus+ -tuki ei ole verollista tuloa, koska se on tarkoitettu ainoastaan kuluihin.

Erasmus+ KA101, Loppuraportti pyytää minua tekemään asialle jotain: Please complete or remove existing draft mobilities to be able to proceed with submission of final beneficiary report Osaatko sanoa, mitä minun pitäisi tehdä?

Avainsanat Erasmus+ yleissivistävälle koulutukselle

Kun osallistujaraportti palautuu Mobility Tooliin, status muuttuu ”submitted” mutta samalla status muuttuu draft -tilaan. Sinun pitää siksi palata henkilön Mobilities -sivulle ja täydentää Participant -sivulla oleva alalehti ”Certifications 0 max.3”, valitse saiko henkilö osallistujatodistuksen painamalla +create -painikkeesta.

 

Erasmus+ KA101. Project Summary-kohdassa on teksti suoraan hakemuksestamme. Korjaanko tätä nyt jollain tavalla toteutuneen mukaiseksi? Käännänkö samaan ruutuun englanniksi? En löytänyt erikseen kohtaa englanniksi käännetylle tiivistelmälle projektista.

Avainsanat Erasmus+ yleissivistävälle koulutukselle

Mobility Toolissa oleva loppuraportti ottaa tiivistelmän hakulomakkeestanne, jonka te muokkaatte toteutuneen mukaiseksi. Loppuraportissanne on ruutu englannin kielistä tiivistelmää varten. Jos hanke arvioidaan loppuraportin tarkastuksessa hyväksi, tiivistelmä siirtyy EU:n hanketietokantaan Muut kohdat loppuraportissa voi kirjoittaa suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Erasmus+ KA101. Mitä kautta voisimme saada muista maista opettajia KA1 job shadowing-jaksolle koulullemme?

Avainsanat Erasmus+ yleissivistävälle koulutukselle

Kirjaudu School Education Gateway tai eTwinning -portaaleihin, ja tee niihin ilmoitus. Mutta katso ensin muiden tekemiä ilmoituksia. Laita hakusanaksi vaikka job shadowing niin sinne tulee muutamia kouluja, jotka ovat hakemuksen jo tehneet.
Vastaanottavalle koululle ei ole olemassa mitään varsinaisia sääntöjä, kaikki byrokratia hoituu tulevan opettajan kautta. Teidän pitää vain antaa koulunne OID-tunnus, jos teillä se on, suunnitella vaihtoa ennakkoon tulijan kanssa, isännöidä job shadowing ja antaa lopuksi osallistujatodistus. Mutta muista, että job shadowing on enemmän kuin vierailu ja siinä keskusteluilla on tärkeä rooli.

Sivulta täydennyskoulutushankkeen osallistujalle saat lisätietoa otsikosta "Kurssin, job shadowing tai opetuskohteen etsiminen".

Erasmus+ KA101, ilmoitimme hakemuksessa täydennyskoulutuksen kestoksi 7 päivää nyt kesto onkin 6 päivää. Miten tämä vaikuttaa hakemaamme tukeen?

Avainsanat Erasmus+ yleissivistävälle koulutukselle

Kun oleskelukulutukeen oikeutetut päivät vähenevät haetusta, voitte käyttää yli jäänyttä tukea joustavasti tuleviin liikkuvuuksiin esim. siinä tapauksessa että ne toteutuvat suunniteltua kalliimmassa maassa tai ovat kestoltaan suunniteltua pidempiä. Voitte myös siirtää tukea kululuokkien välillä hankesopimuksenne ilmoittamalla tavalla esim. matkakuluihin. Jos tukea jää paljon käyttämättä niin voitte tehdä ”ylimääräisen liikkuvuuden” mutta huomioikaa, että ette saa tästä liikkuvuudesta lainkaan organisaatiokulutukea, koska hankesopimuksenne mukaan organisaatiokululuokkaan tukea ei voi siirtää.

 

Erasmus+ KA101, koulullemme on tulossa italialaisia opettajia Job Shadowing -vierailulle ja olisin kysynyt olisiko meidän pitänyt vastaanottavana kouluna tehdä joitain hakemuksia?

Avainsanat Erasmus+ yleissivistävälle koulutukselle

Teidän ei tarvitse tehdä vastaanottavana kouluna hakemusta. Mutta suunnitelkaa hyvät job shadowing -jaksot yhdessä italialaisten kanssa, ja antakaa sen päätteeksi osallistujille osallistumistodistus. Todistuksen pohjana voi käyttää esim. https://www.oph.fi/sites/default/files/documents/certificate_of_attendance.doc

Erasmus+ KA101, onko teillä linkkiä itse täydennyskoulutuskursseille? Niitä on ollut jostain syystä viime aikoina tosi vaikea löytää sivustolta.

Avainsanat Erasmus+ yleissivistävälle koulutukselle

School Education Gatewaysta voi mm. etsiä kursseja osoitteessa  https://www.schooleducationgateway.eu/fi/pub/teacher_academy/catalogue.cfm

Erasmus+ KA101 täydennyskoulutushakijalle -sivu: https://www.oph.fi/fi/ohjelmat/taydennyskoulutushankkeen-hakijalle

Erasmus+ KA101, Voiko opettaja osallistua eri kurssille, kuin hakemukseen on merkitty?

Avainsanat Erasmus+ yleissivistävälle koulutukselle

Jos uusi kurssi on perusteltavissa teidän hakemuksenne eurooppalaisen kehittämissuunnitelman kautta, niin opettaja voi osallistua siihen.

Erasmus+ KA101. Pitääkö meillä toimittaa jotakin muuta, kuin tuo loppuraportti lopun tuen saamiseksi? Ja uudelleen päivätty Declaration of Honour?

Avainsanat Erasmus+ yleissivistävälle koulutukselle

Lähetä Mobility Toolista sähköinen loppuraportti, jonka allekirjoitusoikeudellinen henkilö vahvistaa omalla Declaration of Honour allekirjoituksellaan, jossa on tuore päiväys. Muita liitteitä ei ole. Declaration of Honour löytyy Mobility Tool+ -alustalta kohdasta ”Reports” ja ”Annexes”.
 

Erasmus+ KA101. Tiedustelisin, pitääkö job shadowing jaksoista pyytää joku todistus kohdekouluilta?

Avainsanat Erasmus+ yleissivistävälle koulutukselle

Jokaisesta kurssille tai/ja job shadowingiin osallistumisesta tulee olla osallistumistodistus, jossa vähimmäistiedot: 1)osallistujan nimi, 2) koulutuksen/kurssinjärjestäjän nimi, 3) koulutuksen/kurssin nimi, 4)koulutuksen/kurssin aloitus- ja loppumispäivä ja 5) koulutuksen/kurssinjärjestäjän allekirjoitus. Alkuperäisen todistuksen saa osallistuja pitää itsellään mutta teidän pitää saada siitä kopio ja muistakaa säilyttää se. Jos vastaanottavalla organisaatiolla ei ole valmista pohjaa, voi todistuksen laatia sivulla täydennyskoulutushankkeen osallistujalle olevan mallin avulla ja muokata sitä tapauskohtaisesti (ks. muista osallistumistodistus -otsikko)

Näytetään 1-10/29