Usein kysytyt kysymykset


Olemme koonneet tälle sivulle tietoa Opetushallituksen eri osa-alueista. Jos et löydä vastausta, niin voit lähettää kysymyksesi lomakkeella, joka löytyy sivun alalaidasta.

4 aiheeseen liittyvää kysymystä

Miten opiskelijakuntatoimintaan osallistuminen voidaan tunnustaa osaksi ammatillista tutkintoa?

Keywords Osaamisen arviointi Tutkinnon perusteet Ammatillinen koulutus

Aiemmin hankittua osaamista voidaa tunnistaa ja tunnustaa osaksi tutkintoa, mikäli osaaminen vastaa tutkinnon perusteiden ammattitaitovaatimuksia tai osaamistavoitteita. Tunnustaminen tehdään opiskelijan esittämän toimivaltaisen viranomaisen antaman todistuksen perusteella, joten opiskelijakunnan tehtävissä hankittua osaamista ei voida tunnustaa. Sen sijaan osaamista voidaan tunnistaa. Kun opiskelijan kanssa suunnitellaan osaamisen hankkimista, niin aiemmin hankittu osaaminen otetaan huomioon, tai opiskelija ohjataan suoraan näyttöön.

Opiskelijakunnan tehtävissä hankkittua osaamista voidaan tunnistaa esimerkiksi osaksi yhteisten tutkinnon osien yhteiskunta ja työelämäosaaminen -tutkinnon osaa.

Miten kauan on mahdollista suorittaa tutkintoa vanhoilla tutkinnon perusteilla?

Keywords Tutkinnon perusteet Ammatillinen koulutus

Opiskelun voi aloittaa ainoastaan tutkintorakenteen mukaisissa tutkinnoissa noudattaen voimassa olevia tutkinnon perusteita. Pääsääntöisesti opiskelijalla on neljä vuotta aikaa suorittaa jo aloittamansa tutkinto valmiiksi tutkinnon poistuttua tutkintorakenteesta tai tutkinnon perusteiden kumouduttua.

Siirtymäajan voi tarkistee ePerusteista tutkinnon perusteen tiedoista.

Voiko opiskelija valita omaan yksilölliseen opiskelupolkuunsa useamman paikallisiin ammattitaitovaatimuksiin perustuvan tutkinnon osan kunhan kokonaisuus näiden osalta ei ylitä tuota 15 osp:n rajaa?

Keywords Tutkinnon perusteet Ammatillinen koulutus

Tutkinnon perusteissa on määritelty, että kyse on paikallisiin ammattitaitovaatimuksiin perustuvasta tutkinnon osasta, ei osista. Näin ollen opiskelija voi valita ko. tutkinnon osan tutkintoonsa yhden kerran. Tutkinnon osan laajuus voi vaihdella 5-15 osaamispisteen välillä.

Kun opiskelija suorittaa opintojen aikana tutkinnon osan toisesta tutkinnosta, niin syntyykö Koski-näkökulmasta kaksi opiskeluoikeutta?

Keywords Tutkinnon perusteet Ammatillinen koulutus

Ei synny.

Näytetään 1-4/4