Uutinen

i-Portunus -liikkuvuustuen viimeinen hakukierros avautuu elokuussa

Ohjelmat Kulttuuri Luova Eurooppa Kansainvälistyminen
EU:n kulttuurialan liikkuvuuspilottiohjelman i-Portunuksen viimeinen hakukierros avautuu 14. elokuuta. Visuaalisten ja esittävien taiteiden ammattilaiset ja ryhmät voivat hakea ohjelmasta tukea ammatillisiin liikkuvuuksiin Euroopassa.
Ilmaan hyppäävä tanssija

I-Portunus -ohjelman liikkuvuustukea voivat hakea Luova Eurooppa -ohjelmaan kuuluvista maista tulevat visuaalisten ja esittävien taiteiden (poislukien musiikki) ammattilaiset ja ryhmät. Matkan tarkoituksena on oltava joko kansainvälinen yhteistyö, tuotantoresidenssi tai ammatillinen kehittyminen. Liikkuvuusjakson tai -jaksojen kesto on 15-60 vuorokautta.

Hakemusten määräaika umpeutuu 5. syyskuuta klo 15 (Suomen aikaa). Tulokset julkaistaan syyskuun lopussa.

I-Portunus järjestää huhti-syyskuussa 2019 yhteensä kolme hakukierrosta, joilla testataan rahoitusmallia taide- ja kulttuurialan EU-tason liikkuvuustuelle. Kahdella ensimmäisellä hakukierroksella jätettiin lähes 2000 hakemusta. Ensimmäisellä hakukierroksella liikkuvuustukea sai 122 taiteilijaa ja ammattilaista, joista kolme on Suomesta: Anna Niskanen, Linda Martikainen ja Mari Keski-Korsu.

Liikkuvuuspilottiohjelman tulosten pohjalta valmistellaan yksilöille suunnattua liikkuvuustukea osaksi vuonna 2021 käynnistyvää uutta Luova Eurooppa -ohjelmaa. I-Portunuksen toteutuksesta vastaa Goethe‐instituutti kumppaneinaan Institut français, Izolyatsia ja Nida Art Colony, Vilnius Academy of Arts.