Uutinen

Kaksi Music Moves Europe -hakua avattu! Tarjolla tukea koulutusohjelmiin ja esityspaikkojen toiminnan kehittämiseen

Ohjelmat Kulttuuri Luova Eurooppa
Music Moves Europe on yksi Euroopan komission pilottiohjelmista, joilla testataan tukitoimia seuraavalle ohjelmakaudelle vuosille 2021-2027. Elokuussa avattiin kaksi vuoden 2019 kuudesta hausta.
Miksauspöytä. Kuvituskuva

Musiikin kulutus on yleisesti nousussa koko Euroopassa ja musiikkialan liikevaihto kasvaa. Kasvusta huolimatta musiikkialalla on tapahtunut monia muutoksia. Esimerkiksi suoratoistopalvelut ovat muuttaneet tapaa, jolla musiikkia luodaan, tuotetaan, levitetään, kulutetaan ja hyödynnetään taloudellisesti. EU:n tavoitteena on ohjelma, joka voisi tukea eurooppalaisen musiikin monimuotoisuutta ja saavutettavuutta sekä parantaa sen kilpailukykyä.

Elokuussa 2019 avatut haut:

Professionalization and training

Rahoitusta myönnetään korkeintaan 900 000 euroa yhteensä noin 10 koulutusohjelman toteuttamiseen. Kohderyhminä ovat erityisesti nuoret muusikot ja alan ammattilaiset.

Haku on avoinna 31.10.2019 saakka

Cooperation of small music venues

Rahoitusta myönnetään korkeintaan 600 000 euroa yhteensä noin 13 hankkeelle, joissa identifioidaan, kehitetään ja esitellään elävän musiikin klubien ja muiden pienten esityspaikkojen innovatiivisia toimintamalleja.

Haku on avoinna 15.11.2019 saakka.

Tulossa vielä hakuun syksyllä 2019:

Co-creation

Rahoitusta on haussa 400 000 euroa arviolta noin 8 tuotanto- ja/tai residenssiohjelman toteuttamiseksi. Tarkoituksena on mahdollistaa yhteistuotantoja sekä residenssejä genrerajat ylittäen.

Music education and learning

Rahoitusta on haettavana 300 000 euroa yhteensä noin 8 innovatiiviselle musiikkikasvatushankkeelle, jotka tuovat kulttuurin ja koulutuskentän toimijoita yhteen.

Export of European music

Tarjouskilpailulla etsitään toteuttajaa vuoden 2018 Music Moves Europe -haussa rahoitetun eurooppalaisen musiikin vientistrategian viemiseksi käytäntöön. Maksimibudjetti on 400 000 euroa.

Health and wellbeing of music creators

Tarjouskilpailulla etsitään tekijää kartoitukselle ja politiikkasuosituksille, joiden myötä voidaan paremmin vastata musiikkisektorilla työskenteleviin kohdistuviin terveyshaittoihin ja -haasteisiin. Maksimibudjetti on 150 000 euroa.