Tiedote

Korkeakoulujen syksyn yhteishaun valintojen tulokset julki

Ajankohtaista Korkeakoulutus
Ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen syksyn yhteishaussa oli mukana noin 250 koulutusta ja 30 100 hakijaa. Noin 23 prosenttia hakijoista sai opiskelupaikan.
Opiskelua tietokoneen äärellä

Korkeakoulujen syksyn 2019 yhteishaussa oli 30 100 hakijaa, joista opiskelupaikan sai yli 7 000. Hyväksyttyjä on noin 200 enemmän kuin viime syksynä. Tarjolla oli tällä kertaa noin 250 koulutusohjelmaa, joista 20 oli yliopistokoulutuksia. Viidesosa haun koulutuksista oli ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta tai yliopistojen maisterikoulutusta.

Eniten aloituspaikkoja oli tarjolla terveys- ja hyvinvointialalla, jonne sijoittui lähes puolet kaikista hyväksytyistä. Toiseksi eniten opiskelijoita, eli noin 18 prosenttia kaikista hyväksytyistä, valittiin kaupan, hallinnon ja oikeustieteiden aloille.

Hyväksytyistä 21 prosenttia valittiin suoraan todistusvalinnalla. Valintakokeen perusteella opiskelupaikan sai yli 70 prosenttia hyväksytyistä. Loput opiskelupaikan saaneista valittiin muilla valintatavoilla, esimerkiksi avoimen väylän tai todistuksesta ja valintakokeesta saatavien yhteispisteiden perusteella.

Ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakevia oli noin 81 prosenttia kaikista hakijoista ja noin 76 prosenttia hyväksytyistä.

Hakijat saavat tällä viikolla tiedon yhteishaun tuloksista sähköpostiinsa. Nyt valituksi tulleiden hakijoiden tulee ottaa paikka vastaan viimeistään tiistaina 9.12. klo 15. Varasijoilla olevia hakijoita voidaan hyväksyä vielä 17.12. asti.

Lisähaut yhteishaussa vapaiksi jääneille opiskelupaikoille

Korkeakoulut voivat järjestää lisähakuja yhteishaussa vapaiksi jääneille opiskelupaikoille 2.12.─13.12. välisenä aikana. Tarjolla olevat koulutukset julkaistaan Opintopolussa ja korkeakoulujen omilla nettisivuilla sitä mukaa, kun korkeakoulut päättävät lisähaun järjestämisestä.  Koulutuksiin haetaan Opintopolun kautta yhteishaun lisähaun lomakkeella.

Lisätietoja

Erityisasiantuntija Merja Väistö, puh. 029 533 1386, merja.vaisto [at] oph.fi