Uutinen

Koululaisten kansainvälinen ilmastokokous Suomessa

Ajankohtaista Perusopetus Lukiokoulutus Ilmasto
Maailman koululaisten ilmastokokous tuo Suomeen touko-kesäkuun taitteessa oppilaita ja opettajia sadasta eri maasta keskustelemaan ilmastonmuutoksesta ja metsien roolista muutoksen torjumisessa. Kokouksen tärkeimpänä tavoitteena on nostaa kuuluville 14─17-vuotiaiden nuorten ääntä ja rohkaista heitä toimimaan yhdessä ilmastonmuutoksen torjumiseksi.
World Summit of Students for Climate

Ilmastokokouksen järjestää 29.5.– 5.6. 2019 ENO Schoolnet -organisaatio yhdessä Helsingin ja Joensuun kaupunkien sekä maa- ja metsätalous-, opetus- ja kulttuuri- sekä ulkoministeriöiden ja Opetushallituksen kanssa. Tapahtuman suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Kokouksen alkuosa pidetään Liperissä ja Joensuussa, loppuosa 3.6. alkaen Helsingissä, jossa kokous päättyy Maailman ympäristöpäivänä 5.6. Oppilaat ja opettajat työskentelevät kokouspäivien aikana yhdessä ja erikseen ilmastoteeman parissa. Ohjelmassa on ryhmätöitä, työpajoja, luentoja ja tutustumiskäyntejä eri kohteisiin. Yksi päivistä on omistettu puiden istuttamiselle, mihin liittyy myös maailman kouluille suunnattu kampanja, jossa haastetaan kaikkia puiden istutukseen. Tämän toiminnan avulla on tarkoitus sitoa 3 miljoonaa tonnia hiilidioksidia vuoteen 2025 mennessä. 

Suomalainen opettaja – ilmoittaudu mukaan opettajien ohjelmaan! 

Suomalaisilla opettajilla on kiinnostava mahdollisuus osallistua opettajille suunnattuun ohjelmaan ja työskentelyyn kansainvälisten kollegoiden kanssa 4.6. Päivän teemoina ovat mm. kiertotalous ja uusi pedagogiikka, joihin liittyviä luentoja ja työpajoja on tarjolla mm. Finlandia-talossa, Keskustakirjasto Oodissa, Nykytaiteen museo Kiasmassa sekä Ilmatieteen laitoksella. Opetushallituksen Ilmastovastuu koulutuksessa -vaikutusohjelma järjestää tilaisuudessa työpajan ilmastovastuun ja kiertotalouden oppimisesta.

Sitova ilmoittautuminen maksuttomaan seminaaripäivään pitää tehdä viimeistään 22.5. mennessä. 

Lisätietoja