Uutinen

Liiketalousosaaminen haltuun Tekstiilitehdas-oppimispelin avulla

Opettajat ja kasvattajat Ammatillinen koulutus Opettajat ja kasvattajat
Tekstiilitehdas on maksuton verkko-oppimispeli, jonka avulla voit oppia kannattavaa yrittämistä, päätöksentekoa ja sinnikkyyttä. Materiaali soveltuu tekstiili- ja muotialan opiskelun lisäksi myös muille aloille, joilla kaivataan tukea liiketalousosaamisen kehittämiseen.
Tekstiilitehdas-oppimispeli

Opetushallitus on tuottanut uuden maksuttoman verkko-oppimispelin, jonka avulla voi oppia kannattavaa yrittämistä, päätöksentekoa ja sinnikkyyttä asiakaslähtöisesti, vastuullisesti ja suunnitelmallisesti.  Se on tarkoitettu opetuskäyttöön tai henkilökohtaiseen käyttöön sekä opettajille että opiskelijoille.

Materiaalia voi vapaasti käyttää tukemaan ammattiosaamisen kertymistä. Materiaalin voi linkittää opiskeluun tarkoitettuihin sivustoihin, ja sitä voidaan käyttää osana laajempaa verkko-opiskelua esimerkiksi linkittämällä se osaksi oppimisalustan materiaalia.

Pelissä pääsee kokeilemaan virtuaalisesti kankaan valmistuksen toimitusketjua: tarjouspyyntöjä, tarjouksen tekemistä, tilauksen saamista, tilauksen vahvistamista, raaka-aineen hankintaa, prosessin suunnittelemista, tuotantoa, tavaran toimittamista ja laskutuksen hoitamista.

Virheitä ei kannata pelätä. Pelin tietokirjastosta löytyy pohja tuotteen ja prosessin suunnittelulle. Pelaaminen antaa uusia mahdollisuuksia onnistua kerta kerralta yhä tuottavammin. Se kehittää ongelmanratkaisun ja vaikutusten arvioinnin taitoja sekä edistää ammattitaitoa. Kokemus kasvattaa osaamista.

Pelin kehittämiseen on osallistunut joukko tekstiili- ja muotialan asiantuntijoita niin teollisuuden, tutkimuksen kuin koulutuksen alueelta.  

Käsikirjoitus: Tarkko Nuutinen ja Heljä Järnefelt
Tekninen toteutus: Cloubi Oy