Uutinen

Napero-Finlandia-sadunkirjoituskilpailu

Koulutus ja tutkinnot Perusopetus Äidinkieli ja kirjallisuus
Napero-Finlandia on vuosittain järjestettävä, peruskoulun 1.– 6.-luokkalaisille suunnattu valtakunnallinen sadunkirjoituskilpailu.
Kuvituskuva, poika kirjoittaa keskittyneesti

Napero-Finlandiaan osallistuminen on hyvä aihe äidinkielen tunnille. Tämän vuoden kilpailussa ei ole aihetta, vaan se on vapaa.

Naperologo

Kilpailukielet ovat suomi, ruotsi ja saame. Muilla kielillä kirjoitettua satua tulee seurata suomenkielinen käännös.

Kilpailutyöt arvioidaan ja palkitaan kolmessa sarjassa

  • I sarja: peruskoulun 1.–2.-luokkalaiset
  • II sarja: peruskoulun 3.–4.- luokkalaiset
  • III sarja: peruskoulun 5.–6.-luokkalaiset

Älä tee luokan saduista esikarsintaa, vaan lähetä meille kaikkien oppilaiden sadut. Varmista, että jokaisessa sadussa (ei vain koko satupinkan päällä) on kirjoittajan nimi ja luokka sekä hänen kotiosoitteensa.

Satuja voi lähettää 30.4.2019 saakka. Postileima kyseiseltä päivältä riittää.

Sadut lähetetään osoitteeseen Päätalo-instituutti / Napero-Finlandia, Urheilutie 4, 93400 Taivalkoski.

Kilpailutöiden on oltava kirjoitettuja satuja. Ne voivat olla joko käsin tai tietokoneella kirjoitettuja. Sähköpostitse lähetettyjä töitä ei hyväksytä. Sadut voivat olla kuvitettuja, mutta arvioinnin päähuomio on tekstissä.

Kilpailussa ei ole osallistumismaksua.

Tulokset julkistetaan Sadun päivänä 18.10.2019 Naperoviikon tapahtumana Taivalkoskella. Vuosittain kilpailuun osallistuneista saduista paras palkitaan Jussi Valtakarin veistämällä Napero-Finlandia–patsaalla, 100 euron rahapalkinnolla sekä kirjapalkinnolla.  Lisäksi kustakin sarjasta palkitaan kolme parasta satua raha- ja kirjapalkinnoilla.

Tarkemmat säännöt löytyvät osoitteesta www.taivalkoski.fi/palvelut/napero-finlandia

Ote säännöistä:

Satu on lyhyehkö (noin 1-5 konekirjoitusarkkia), johdonmukainen, tavalla tai toisella lasten maailmaan liittyvä kertomus, jossa on taianomaisuutta, mystiikkaa tai yliluonnollisia tapahtumia niin, että ne luovat erityisesti lapsiin vetoavan tunnelman. Arkinen, tavallisia tapahtumia käsittelevä kertomus, väkivaltainen tarina tai taidokaskaan asia-aihetta pohtiva kirjoitus ilman edellä mainittuja sadun ominaisuuksia ei ole satu.

Lisätietoja myös kati.koivukangas [at] taivalkoski.fi, puh. 040 548 2247